Is cyberbeveiliging moeilijker dan coderen?

Reading Time: ( Word Count: )

September 30, 2022
Nextdoorsec-course

Door de sterke impact van technologie in ons dagelijks leven wil iedereen er genoeg van leren. Er zijn verschillende leermogelijkheden, waaronder cyberbeveiliging, coderen, webontwikkeling, computertechniek, enz. 

Alvorens te beginnen vraagt iedereen zich af of het ene vakgebied moeilijker te leren is dan het andere. Hetzelfde geldt voor cyberbeveiliging en codering; beide zijn nauw met elkaar verbonden. Als u een van hen wilt kennen en denkt: “Is cyberbeveiliging moeilijker dan coderen?” dan zal dit bericht u helpen.

Cyberveiligheid:

Cyberbeveiliging houdt in dat netwerken, computers en elektronische gegevens worden beveiligd tegen ongewenste toegang of diefstal. Zij bereiken dit door informatierisico’s en kwetsbaarheden te verminderen.

Inbreuken op de beveiliging, gebruik, openbaarmaking, verwerving of verlies van dossiers zijn allemaal voorbeelden van bedreigingen voor de informatievoorziening. De gegevens kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, persoonlijke gegevens van bedrijven of individuen.

Codering:

De techniek van het ontwikkelen van software of apps staat bekend als coderen. Het schrijven van code is een reeks commando’s die een computer vertelt wat hij moet doen. De code is een programmeertaal, vergelijkbaar met hoe mensen met elkaar communiceren. Er zijn verschillende programmeertalen, maar de meest voorkomende zijn Java, Python en C++.

Is cyberbeveiliging moeilijker dan coderen?

Is cyberbeveiliging moeilijker dan coderen?

Veel mensen willen dat geloven. Beide disciplines zijn echter een uitdaging op zich. Daarnaast is coderen op sommige gebieden complex, terwijl cyberbeveiliging op andere gebieden complex is.

Hier zijn enkele aspecten waarin ik een vergelijking heb gemaakt om het u gemakkelijk te maken.

Kennisniveau:

Voor cyberbeveiliging is minder programmering nodig, maar wel een dieper inzicht in netwerken, besturingssystemen, systeembeheer en kernbeveiliging. Om in de cyberbeveiligingssector aan de slag te gaan, zijn dus meer kwalificaties nodig dan codering. 

Aan de andere kant moet u uw programmeertaal en kaders voor codering begrijpen.

Vaardigheidsniveau:

Hoewel coderen een zeer gespecialiseerd talent is, is het slechts één onderdeel van cyberbeveiliging. Cyberbeveiliging vereist uiteenlopende vaardigheden, van codering tot netwerkbeheer en risicobeheer. 

Coderen daarentegen is een aparte vaardigheid. Voor codering moet je je dagelijks meer concentreren, omdat het uren kan duren.

Werkomgeving:

De componenten van de banen die we bespreken bepalen welke zwaarder is. Sommige mensen denken dat werken in cyberbeveiliging “moeilijk” is vanwege de stress van het beroep, vooral in tegenstelling tot coderen. 

De werkomgeving voor codering is veel beter, inclusief betere hulp en communicatie. Maar het is natuurlijk niet 100% correct, want elk bedrijf en elke organisatie is uniek.

Voortdurend leren:

Beide gebieden vereisen levenslang leren om de veranderende trends het hoofd te kunnen bieden. Dat komt omdat programmeertalen en online bedreigingen en aanvallen voortdurend evolueren. 

Het zou het beste zijn als je in beide stadia zou overwegen om te leren. Ga er nooit van uit dat je op een bepaald punt bepaalde vaardigheden hebt geleerd; je hoeft later niets meer te leren en dat is genoeg voor de rest van je leven. 

Carrière groei:

Is cyberbeveiliging moeilijker dan coderen?

Er zijn veel vacatures in de cyberbeveiligingssector aangezien er dagelijks meer en meer cyberaanvallen plaatsvinden. Cybersecurity biedt u een grotere voorsprong op de arbeidsmarkt. Uit een studie van Harvard is gebleken dat de vraag naar vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging het grootst is. 

Natuurlijk kan werken als programmeur behoorlijk lucratief zijn. De kans dat je carrière groeit is groter bij coderen dan bij cyberbeveiliging.

Toegangsbarrière:

Cybersecurity is vaak eenvoudiger om in te stappen; je hebt geen zeer technische en complexe vaardigheden nodig om je carrière te beginnen.

Anderzijds is het moeilijker om toegang te krijgen tot codering. Je hebt technische vaardigheden nodig om te leren coderen; daarom moet je een expert zijn op een bepaald niveau om je carrière te beginnen. 

Lees ook: Hoe te beginnen met het leren van cyberbeveiliging vanaf het begin

Positie Positie Positie Omhoog:

In cyberbeveiliging is het niet eenvoudig om hogerop te komen, omdat het bereiken van een hoog niveau meer technische vaardigheden en kennis vereist. Het kost tijd om alle trends, ervaringen en rangen te leren kennen. 

Terwijl coderen na verloop van tijd gemakkelijk wordt, als je gewend raakt aan technische computertaal. Er zijn dus meer kansen om snel hogerop te komen in de codering.

Conclusie:

Nu weet je dat niets ingewikkelder en niets gemakkelijker is. Het hangt af van verschillende factoren, je interesse, vaardigheden, doelen, enz. Als je goed bent met computertaal, kun je misschien beter coderen. Maar als u een snelle start wilt maken, vindt u cyberbeveiliging misschien gemakkelijk om mee te beginnen. 

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *