Kaspersky Internet Security vs. Total Security: Welke moet ik kiezen voor 2023?

Reading Time: ( Word Count: )

February 19, 2023
Nextdoorsec-course

Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen en online veiligheidsinbreuken is het essentieel om een betrouwbare internetbeveiligingsoplossing te hebben om uw apparaten en persoonlijke informatie te beschermen. Kaspersky Lab, een van de grootste namen in cyberbeveiliging, biedt twee uitgebreide beveiligingspakketten: Kaspersky Internet Security vs. Total Security. In dit artikel vergelijken we de twee om u te helpen bepalen welke u moet kiezen.

Kaspersky Internet Security vs. Total Security

Kaspersky Internet Security vs. Total Security

Kaspersky Lab is een beroemd antivirusbedrijf over de hele wereld. Het bedrijf biedt Kaspersky Total Security, Internet Security en Kaspersky Antivirus, drie uitstekende tools voor viruspreventie. Deze Kaspersky-producten bieden de hoogste graad van beveiliging tegen virussen en online gevaren. 

Soms hebben gebruikers echter hulp nodig om te beslissen en hebben ze vragen als; Is Kaspersky Total Security hetzelfde als Kaspersky Internet Security? Wat is beter, Kaspersky Internet Security of Total Security? Deze gids schetst hun belangrijkste verschillen om u te helpen beslissen.

Bekijk ook: Malwarebytes vs. Bitdefender: Welke te kiezen in 2023

Kaspersky Internet Security

 • Kaspersky Internet Security is een uitgebreide beveiligingsoplossing om uw apparaten te beschermen tegen online bedreigingen zoals virussen, spyware en hackpogingen. 
 • Het biedt geavanceerde bescherming voor uw internetactiviteiten, waaronder online bankieren en winkelen, en zorgt ervoor dat uw privacy en persoonlijke gegevens veilig blijven.
 • Een van de belangrijkste kenmerken van Kaspersky Internet Security is de krachtige antivirusmotor, die real-time bescherming biedt tegen nieuwe en opkomende bedreigingen. 
 • Het bevat ook een firewall die onbevoegde toegang tot uw apparaten helpt voorkomen en een veilige browser die u beschermt tijdens het online bankieren en winkelen.
 • Daarnaast bevat Kaspersky Internet Security ouderlijk toezicht om uw kinderen te beschermen tegen ongepaste online inhoud. 
 • De functie Beveiligingsanalyse controleert alle programma’s om te garanderen dat ze de meest recente en veilige software gebruiken.
 • De modus Automatische verwerking uitschakelen zorgt ervoor dat apparaten die op een systeem worden aangesloten, zoals verwisselbare USB-stations, niet onmiddellijk werken, en moedigt de gebruiker aan het apparaat te controleren op mogelijke gevaren.
 • Met Application Activity Monitoring kunt u zien welke toepassingen in de backend van uw systeem actief zijn en hoeveel stroom ze gebruiken.
 • Het bevat een spamfilter die helpt uw inbox vrij te houden van ongewenste berichten. 
 • Het bevat ook een veilige wachtwoordmanager waarmee u uw inloggegevens voor al uw online accounts kunt beheren en beschermen.

Kaspersky Totale Beveiliging

Kaspersky Total Security is een uitgebreider beveiligingspakket dat voortbouwt op de functies van Kaspersky Internet Security en nog meer geavanceerde bescherming voor uw apparaten en persoonlijke gegevens toevoegt. Kaspersky Total Security omvat naast internetbeveiliging ook de volgende functies:

 • Back-up en herstel van bestanden: Deze functie helpt uw belangrijke bestanden en documenten te beschermen door er automatisch een back-up van te maken op een externe schijf of in de cloud.
 • Privacybescherming: Deze functie helpt uw persoonlijke informatie en online activiteiten te beschermen tegen controle door onbevoegde gebruikers.
 • Optimalisatietools: Deze hulpmiddelen helpen uw apparaten te optimaliseren voor betere prestaties en snelheid en maken waardevolle schijfruimte vrij.
 • Gratis VPN: Het bevat een GRATIS VPN dat dagelijks gegevensgebruik tot 300 MB toestaat. Dit betekent dat u met de VPN gratis webpagina’s kunt bezoeken.
 • Online privacybescherming: Deze functie helpt uw online privacy te beschermen door tracking en monitoring van uw online activiteiten te blokkeren.

Kaspersky-productvergelijking; Belangrijkste verschillen

Het belangrijkste verschil tussen beide is de reeks functies en de bescherming die zij bieden. Kaspersky Internet Security biedt uitgebreide bescherming voor uw online activiteiten, terwijl Kaspersky Total Security extra bescherming biedt voor uw persoonlijke gegevens, privacy en apparaten.

 • Kaspersky Total Security bevat bijvoorbeeld geavanceerde privacybescherming, back-up en herstel van bestanden, en optimalisatietools, die niet zijn opgenomen in Kaspersky Internet Security. 
 • Aan de andere kant bestaat Kaspersky Internet Security uit een veilige browser voor online winkelen en bankieren, die niet is opgenomen in Kaspersky Total Security.

Kaspersky Internet Security vs. Total Security; welke moet ik kiezen?

Kaspersky Internet Security vs. Total Security

De keuze tussen Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security hangt af van uw specifieke behoeften en het gewenste beschermingsniveau. Als u vooral uw online activiteiten en persoonlijke informatie wilt beschermen, dan is Kaspersky Internet Security wellicht de juiste keuze.

Als u echter op zoek bent naar een uitgebreid beveiligingspakket dat geavanceerde bescherming biedt voor uw apparaten, persoonlijke informatie en privacy, dan is Kaspersky Total Security de betere keuze.

Stel bovendien dat u belangrijke bestanden en documenten hebt die u wilt beschermen en back-uppen of dat u optimalisatietools nodig hebt voor uw apparaten. In dat geval is Kaspersky Total Security de meer uitgebreide en geavanceerde oplossing.

Conclusie

Kaspersky Internet Security en Total Security zijn uitgebreide beveiligingsoplossingen die bescherming bieden tegen een breed scala aan cyberdreigingen. Of u nu kiest voor Kaspersky Internet Security of Total Security, u kunt erop vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens en apparaten beschermd zijn tegen cyberdreigingen. 

Door uw individuele behoeften en de mate van bescherming die u nodig hebt in overweging te nemen, kunt u de juiste beveiligingsoplossing kiezen.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *