Malwarebytes vs Bitdefender: Welke te kiezen in 2023

Reading Time: ( Word Count: )

January 7, 2023
Nextdoorsec-course

Weet u dat elk uur 97 mensen het slachtoffer worden van cybercriminaliteit? Dit betekent dat elke 37 seconden een cybermisdaad plaatsvindt. Met dit hoge percentage cybercriminaliteit is het essentieel om betrouwbare antivirussoftware voor uw systeem te hebben. 

Bitdefender en malwarebytes zijn twee top antivirus software, die concurreren met vele andere bekende namen zoals Avast. Beide beveiligen uw Windows-pc, maar welke moet u kiezen? Dit bericht gaat voornamelijk over Malwarebytes vs. Bitdefender; lees verder om uit te vinden welke de beste is.

Malwarebytes Vs Bitdefender

Malwarebytes en Bitdefender zijn bekende namen in de cyberbeveiligingsindustrie voor het bieden van geavanceerde virusbescherming.

Beide bedrijven bieden veel van dezelfde strategie-expertise voor potentiële klanten, dus er is veel te correleren in aspecten van malwareverwerking en -tracering, backed gateways en disaster recovery.

Bij het kiezen komen veel vragen op, zoals: Is Bitdefender beter dan Malwarebytes? Heb ik zowel Bitdefender als Malwarebytes etc. nodig? Hier heb ik de kenmerken van beide vergeleken om ze te leren kennen.

Malwarebytes versus Bitdefender; welke moet ik kiezen?

Bescherming tegen virussen

Beide antivirusprogramma’s bieden snelle, diepe en standaard scanalternatieven, maar Bitdefender heeft ook een zoekfunctie in de compatibiliteitsmodus. Een snelle scan wordt ook niet aanbevolen, want alleen als u een van de beste AV’s hebt, zal een snelle scan de meest zichtbare locaties waar malware kan leven, passeren en de minder zichtbare delen van de harde schijf vermijden.

Bitdefender biedt ook kwetsbaarheidsinspectie, die u een snel overzicht geeft van de kwetsbaarheid van uw systeem. Zelfs op het premium pakket mist Malwarebytes deze functie vanwege de uitgebreidere scanning.

Eindoordeel: Bitdefender biedt u meer bescherming tegen verschillende virussen dan Malware.

Bescherming in real time

Het is constante controle van potentiële offline en online risico’s in real-time door antivirussoftware. Het is teleurstellend dat het gratis plan van Malwarebytes geen real-time beveiliging biedt, wat betekent dat je kwetsbaar bent voor verschillende online bedreigingen wanneer je verbinding maakt met het web. 

Malwarebytes had een testnauwkeurigheid van 98,8%, wat meer is dan de gemiddelde 97% van de meeste rivalen. Bitdefender daarentegen heeft een testnauwkeurigheid van 99,7% voor ernstige risico’s, zoals kwaadaardige e-mails en met malware besmette websites.

Beste Cyber Security Consulting bedrijven

Eindoordeel: Bitdefender biedt meer Real-Time bescherming dan Malwarebytes.

Systeemefficiëntie

Een snelle scan met Malwarebytes duurt een paar minuten, en er is geen duidelijke afname of toename van de CPU-belasting. Hoewel een grondige scan ongeveer een uur duurt, kunt u snel meerdere tabbladen in de browser bedienen. U kunt een trage snelheid ervaren tijdens het installeren van bepaalde software.

Bitdefender heeft ook weinig tot geen invloed op de snelheid van mijn PC. Bovendien daalt het tarief niet tijdens de installatie van software. Terwijl de hele scan op de achtergrond draait, kunt u multitasken. Bitdefender was ook bijna twee keer zo snel als Malwarebytes en voltooide een volledige scan in minder dan een uur. 

Eindoordeel: Bitdefender is efficiënter en sneller dan Malwarebytes.

Wachtwoordbeheer

 • Spyware kan uw toetsaanslagen niet volgen als u een wachtwoordbeheerder gebruikt. 
 • Het verbetert uw bescherming in sectoren waar een gewone antivirus dat niet kan.
 • Malwarebytes heeft deze functie niet, terwijl Bitdefender deze functie in al zijn plannen opneemt, wat gemakkelijk en snel is.  

Ouderlijk toezicht

 • Met deze functie kunt u de offline en online activiteiten van uw kind volgen. 
 • Bitdefender bevat deze functie waarmee u de digitale activiteiten van uw kind in de gaten kunt houden. 
 • Malwarebytes heeft deze functie niet.

Beste Penetration Testing cursussen die u moet volgen

Bestandsvernietiger

 • Een shredder versleutelt verschillende informatieniveaus op het oorspronkelijke bestand, waardoor het vrijwel waardeloos wordt voor een indringer, zelfs als hij toegang krijgt tot een deel ervan.
 • Met deze functie stelt Bitdefender u in staat om uw vertrouwelijke gegevens te controleren, hoewel het enige tijd duurt. 
 • Malwarebytes heeft deze functie niet.

Virtueel Particulier Netwerk-VPN

 • Beide antivirussen bevatten deze functie. 
 • Bitdefender bevat VPN in elk pakket met een datalimiet van 200MB/dag. 
 • Het premiumpakket heeft een dergelijke beperking niet, maar is beperkt tot 27 landen. 
 • VPN van Malwarebytes heeft geen gegevensbeperking en dekt 30+ landen.
 • Malwarebytes’ VPN is iets langzamer, maar heeft krachtigere deblokkeringsfuncties en slaagde in alle kwaliteitscontroles.  

Firewall

 • Een essentiële factor die u helpt veilig online te zijn.
 • Bitdefender heeft een eenvoudige en sterke firewall en een reeks geavanceerde functies.
 • Malwarebytes heeft deze functie niet.

Klantenservice

 • Malwarebytes biedt twee soorten klantenhulp: online chat en e-mail.
 • De gemakkelijkste manier om contact op te nemen met de klantenservice is via live chat.
 • Bitdefender biedt extra ondersteuningsopties, zoals telefonische hulp en een sociaal forum, waardoor de klantenservice betrouwbaarder wordt.

Wat helpt beschermen tegen Spear Phishing

Prijs

Bitdefender antivirus is duur, maar het maakt het goed door het leveren van slashing tools en de meest recente malware scan algoritmes.

Conclusie

Met hun vele voordelen helpen Malwarebytes en Bitdefender veel organisaties bij het beveiligen van hun IT-systemen. Beide merken concurreren om de meest actuele netwerkbeveiliging voor eindpunten in te bouwen naarmate het bedrijf groeit.

Bitdefender had hogere algemene prestaties en meer functies dan Malwarebytes, maar de uitstekende prestaties van Malwarebytes in de test voor vitale bescherming zijn ook opmerkelijk. Als u dit artikel over Malwarebytes vs Bitdefender interessant vindt, voel u dan vrij om het te delen met de gemeenschap om u heen.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *