“SaaS-beveiliging revolutioneren: Zeg maar dag tegen dure Shadow IT Discovery Tools”.

Reading Time: ( Word Count: )

March 4, 2023
Nextdoorsec-course

Beveiligings- en IT-teams hoeven geen uitgaven meer te doen voor SaaS-Shadow IT discovery, en dat is uitstekend nieuws voor bedrijven die worstelen om de snelle SaaS-adoptie-trend bij te benen. De traditionele aanpak om schaduw-IT op te sporen is duur en omslachtig geweest, en heeft veel organisaties kwetsbaar gemaakt voor verschillende veiligheidsbedreigingen. Een nieuwe technologische oplossing belooft echter een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven omgaan met schaduw-IT.

Geavanceerde algoritmen en machinaal leren voor het ontdekken van SaaS

De nieuwe oplossing maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en machine learning om alle SaaS-toepassingen die op het netwerk van een bedrijf draaien te detecteren en te categoriseren, ongeacht of ze door IT zijn goedgekeurd of niet. Dit biedt een compleet overzicht van de SaaS-omgeving van een organisatie, waardoor IT- en beveiligingsteams potentiële beveiligingsrisico’s kunnen identificeren en elimineren.

Deze technologie is een game-changer voor bedrijven die voorop willen lopen en hun gegevens veilig willen houden.

Realtime zicht op SaaS-gebruik

SaaS Beveiliging Schaduw IT Ontdekkingshulpmiddelen

De nieuwe oplossing biedt realtime inzicht in het SaaS-gebruik van een organisatie zonder afhankelijk te zijn van kostbare tools van derden. Hierdoor kunnen IT- en beveiligingsteams potentiële beveiligingsrisico’s, zoals het ongeoorloofd delen van gegevens of niet-gepatchte kwetsbaarheden, snel opsporen en aanpakken voordat ze schade kunnen aanrichten.

Deze real-time zichtbaarheid zorgt ervoor dat bedrijven potentiële beveiligingsrisico’s voor kunnen blijven en schade aan hun bedrijf kunnen voorkomen.

Zie ook: Netwerkbeveiliging 101: uw gegevens en apparaten beschermen

Kostenbesparingen voor bedrijven

De lancering van deze nieuwe oplossing betekent een aanzienlijke kostenbesparing voor bedrijven. Traditioneel moesten bedrijven een beroep doen op dure zoekinstrumenten van derden, die veel handwerk vergen en waarbij het weken of zelfs maanden kan duren voordat de resultaten beschikbaar zijn.

Deze technologie biedt een betaalbaar alternatief voor deze dure discovery tools en biedt bedrijven een efficiënte en kosteneffectieve manier om schaduw-IT te ontdekken en hun gegevens te beschermen.

Sneller reageren op beveiligingsbedreigingen

De real-time zichtbaarheid die deze nieuwe oplossing biedt, betekent dat bedrijven sneller dan ooit kunnen reageren op beveiligingsbedreigingen. Dit is van cruciaal belang in de huidige snelle bedrijfsomgeving, waar één enkele inbreuk op de beveiliging de reputatie en financiële gezondheid van een bedrijf ernstig kan schaden.

Met deze nieuwe technologie kunnen IT- en beveiligingsteams in real time reageren op bedreigingen en ervoor zorgen dat hun gegevens en systemen beschermd zijn tegen potentiële veiligheidsrisico’s.

Conclusie

De lancering van deze nieuwe technologische oplossing is een game-changer voor IT- en beveiligingsteams. De geavanceerde algoritmen en machine learning die worden gebruikt om alle SaaS-toepassingen die op het netwerk van een bedrijf draaien te detecteren en te categoriseren, bieden real-time inzicht in het SaaS-gebruik van een organisatie zonder afhankelijk te zijn van dure zoekprogramma’s van derden.

Deze technologie biedt bedrijven een kosteneffectieve en efficiënte manier om schaduw-IT te ontdekken en hun gegevens te beschermen tegen potentiële veiligheidsrisico’s. Met deze nieuwe technologie kunnen IT- en beveiligingsteams in real time reageren op bedreigingen en ervoor zorgen dat hun gegevens en systemen beschermd zijn tegen potentiële veiligheidsrisico’s.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *