“Verliest Threads zijn draad? De Twitter rivaal van Instagram nader bekeken”.

Reading Time: ( Word Count: )

July 22, 2023
Nextdoorsec-course

Een artikel van de Wall Street Journal van vrijdag waarschuwde dat Instagram’s nieuwe concurrent voor Twitter, bekend als Threads, momentum lijkt te verliezen. Het nieuwsartikel verwijst naar gegevens van derden van Sensor Tower, waaruit blijkt dat de dagelijkse actieve gebruikers van Threads voor de tweede week zijn gedaald tot 13 miljoen – een aanzienlijke daling van 70% ten opzichte van het hoogtepunt op 7 juli. Ter vergelijking: Twitter heeft ongeveer 200 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Hoewel dit alarmerend kan zijn, is het voorbarig om Threads volledig te verwerpen. Volgens aanvullende statistieken breidt Threads zijn gebruikersbestand nog steeds uit en wint het wereldwijd aan populariteit. Na verloop van tijd zou dit het gebruik kunnen verhogen, vooral als de functies blijven verbeteren.

Draden verliezen hun draad

Bij de lancering van een nieuwe app worden vaak hoge gebruikscijfers verwacht als gebruikers hun profiel aanmaken, contact leggen met vrienden en de functionaliteiten van de app verkennen. Als de nieuwigheid wegebt, is het normaal om een daling in het gebruik te zien als gebruikers terugkeren naar hun gebruikelijke activiteiten en beslissen hoe ze de nieuwe app gaan integreren in hun dagelijkse routines. Bovendien vermeldt The WSJ dat Meta’s leidinggevenden deze daling hadden voorzien en er niet bijzonder bezorgd over zijn.

Lees ook: “VirusTotal’s gelekte gegevens: Menselijke fout of systeemfout?

Threads werden op 5 juli uitgebracht op wereldwijde markten, met uitzondering van de EU. Binnen een paar dagen hadden ze 100 miljoen gebruikers, waarmee ze Pokémon GO overtroffen als de snelste app die deze mijlpaal bereikte, volgens app intelligence bedrijf data.ai. Threads trok 18,3% van de dagelijks actieve gebruikers van Twitter aan tijdens de eerste drie dagen, wat neerkomt op 54,4 miljoen in vergelijking met de 298 miljoen van Twitter. Data.ai schat dat Threads ongeveer een vijfde van het aantal wekelijkse actieve gebruikers van Twitter van de week ervoor heeft behouden.

Draden verliezen hun draad

Het aantal downloads van Threads bereikte een piek op 9 juli, enkele dagen na de lancering, met 24,5 miljoen mensen wereldwijd die de app installeerden op iOS en Android, volgens data.ai. Ondanks het afkoelen van de initiële hype heeft de app dagelijks meer dan 1 miljoen nieuwe downloads geregistreerd, van 1,76 miljoen op 16 juli tot 1,06 miljoen op 20 juli.

Hoewel de daling in het gebruik van Threads verontrustend lijkt, wijzen de eerste cijfers op het potentieel van Threads als concurrent van Twitter. Factoren die meer mensen ervan weerhouden om Threads te gebruiken kunnen eerder de behoefte aan functies zijn in vergelijking met Twitter dan teleurstelling over de app.

Threads bevindt zich nog in de bètafase en mist een aantal essentiële microblogfuncties. Sommige gebruikers hebben zich verenigd om Threads te verdedigen tegen kritiek, door critici eraan te herinneren dat ze geduld moeten hebben tot de nodige functies zijn toegevoegd en erop te wijzen dat zelfs Instagram van de ene op de andere dag mislukte.

Om Threads succesvol te laten zijn, hoeft Twitter niet te falen. Gebruikers kunnen tussen beide kiezen of ze allebei gebruiken; het is niet noodzakelijk een nulsomspel.

Desondanks moet Meta nog steeds met succes nieuwe apps lanceren, omdat het bijna elke app die het heeft gemaakt heeft gesloten (in plaats van simpelweg overgenomen). Threads zou uiteindelijk nog een toevoeging aan zijn app-kerkhof kunnen zijn.

Draden verliezen hun draad

Maar een app met naar schatting 116 miljoen gebruikers die blijft groeien, wordt nog lang niet als “dood” beschouwd.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *