Wat kun je doen met een Mac-adres?

Reading Time: ( Word Count: )

August 4, 2021
Nextdoorsec-course

Mac adres! Wat is de betekenis van het mac adres? En wat kun je doen met een mac adres? Dat is wat wij in dit artikel willen weten. De term MAC staat hier voor “media access control”. Het is een hardwareaspect van uw netwerksysteem.

Net als een IP-adres (een softwareadres) is het Mac-adres een hardwareadres dat rechtstreeks is verbonden met een netwerkapparaat in uw PC, meestal bekend als NIC of netwerkinterfacekaart.

Dus, in eenvoudige woorden, kunnen we zeggen dat het
Mac-adres
het fysieke serienummer op uw NIC-kaart is. Uw netwerkrouter heeft er toegang toe om de gegevensstroom te garanderen.

Wat is dan een IP-adres?

IP-adres staat voor internetprotocol, een uniek nummer dat door uw ISP (internet service provider) wordt verstrekt. Deze adressen helpen uw systeem verbinding te maken met verschillende internetapparaten.

Het is een reeks verschillende getallen. Een voorbeeld van een IP-adres is 26.127.176. Het voornaamste verschil tussen IP-adressen en Mac-adressen is dus hun bron. Uw internetprovider levert een IP-adres, terwijl uw NIC-fabrikant een MAC-adres levert.

Wat kun je doen met een Mac-adres

Is een Mac-adres gemakkelijk toegankelijk?

Zoals we hebben besproken, is een Mac-adres het fysieke adres van uw netwerk dat uw systeem kent. Het is alleen voor u toegankelijk via uw systeem. Waarom alleen jij? Omdat u verbonden bent met uw lokaal netwerksysteem, en dit is verplicht om toegang te krijgen tot een Mac-adres.

Deze regel geldt voor alle Mac-adressen, zowel voor Windows, Mac Os als Linux. Kortom, elk Mac adres is niet zo gemakkelijk toegankelijk.

Bekijk:
Cybersecurity Vs Network Engineer – Top 3 verschillen die je moet weten.

Wat kun je doen met een Mac adres?

Nou, je Mac adres is je eigen eigendom. Het is als je thuisadres, waar je de meeste tijd doorbrengt. Dit is wat je doet met zo’n adres.

Het interessante feit hier is dat de hackers proberen toegang te krijgen tot uw Mac adres voor illegale doeleinden. Dus, hier is wat hackers kunnen doen met je Mac adres.

1. Draadloze encryptie omzeilen

Hackers proberen je draadloze encryptie te omzeilen door je MAC-adres te spoofen. Tenzij je Wireless Access Point zijn verbindingen filtert op basis van MAC-adressen, zou het vrijgeven van je MAC-adres geen probleem moeten zijn. U kunt ons uw draadloze verbinding laten testen via
draadloze penetratie testen
. MAC address spoofing wordt ook gebruikt om een goedgekeurd apparaat te imiteren om toegang te krijgen tot betaalde softwareprogramma’s of internetdiensten.

Wat moet ik doen?

Op certificaten gebaseerde draadloze verbindingen zijn veel moeilijker te omzeilen dan MAC-adresfiltering. Als u geen certificaten kunt gebruiken voor draadloze verbindingen, zorg er dan voor dat uw AP WPA2 gebruikt, tenminste voor encryptie en een sterk wachtwoord bestaande uit letters, cijfers en symbolen.

Bekijk: Is Facebook Video Calling veilig en privé?

2: Je opsporen

Als je smartphone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, wordt de geolocatie uitgevoerd aan de hand van het MAC-adres van het toegangspunt of de router die de verbinding aanbiedt. U kunt worden opgespoord aan de hand van uw MAC-adres als iemand weet welk adres van u is en met dat netwerk is verbonden.

Wat moet ik doen?

U kunt de optie Privé-adres op uw Android- of Apple-apparaat gebruiken om uw MAC-adres te vervalsen; op die manier geeft u uw werkelijke MAC-adres niet prijs.

Samenvatting:

Dus je zou de juiste oplossing voor je vraag moeten hebben. Kijk, het is jouw eigendom, het gaat nergens heen.

Maar het is altijd vatbaar voor verdachte aanvallen van hackers. U moet uw Mac-adres en IP-adres dus zo goed mogelijk beveiligen om ongelukken te voorkomen.

Lees meer:
Zijn oudere android versies veilig?

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *