Penetratietesten -

Bij Nextdoorsec voeren we een cyber kwetsbaarheidsanalyse uit (ook bekend als Vulnerability Scanning) om de kwetsbaarheden in uw IT-infrastructuur te scannen en te evalueren. Ons team spoort mogelijke zwakke plekken op en rapporteert deze, zonder over te gaan tot exploitatie of toegang tot de beoogde middelen, zodat uw systeem geen schade oploopt.

Het primaire doel van onze service voor kwetsbaarheidsbeheer is om snel alle mogelijke kwetsbaarheden in uw IT-infrastructuur te identificeren en inzicht te krijgen in uw huidige beveiligingsstatus zonder een echte hackeraanval te simuleren. Onze beoordelingen van de kwetsbaarheid van het netwerk zijn gericht op het elimineren van alle valse meldingen die worden gevonden in onze kwetsbaarheidsscans en we leveren uitgebreide rapporten om u te helpen inzicht te krijgen in de beveiligingsstatus van uw systeem.

Onze methode

Bij Nextdoorsec voeren we Vulnerability Assessments uit vanuit het perspectief van een kwaadwillende buitenstaander, met behulp van een blackbox-benadering. Dit betekent dat we een systematisch proces volgen dat begint met verkenning en footprinting om informatie over uw IT-infrastructuur te verzamelen. Vervolgens gaan we over tot scannen en opsommen om potentiële doelen te identificeren en ze te beoordelen op kwetsbaarheden.

Het is belangrijk op te merken dat we pas met het scannen van kwetsbaarheden beginnen nadat we een expliciete en ondertekende toestemming van u hebben ontvangen, omdat uw veiligheid onze hoogste prioriteit heeft. Wij streven ernaar om snel potentiële kwetsbaarheden in uw IT-infrastructuur te identificeren en inzicht te krijgen in uw huidige beveiligingshouding zonder een echte hackeraanval te simuleren. Dit proces helpt u potentiële risico’s te beperken en uw algemene beveiliging te verbeteren.

PLANNING

Bij Nextdoorsec beginnen we elk project met het verzamelen van klantdoelstellingen en het verkrijgen van rules of engagement. Dit zorgt ervoor dat wij de behoeften en eisen van onze klanten volledig begrijpen, zodat wij onze offensieve cyberbeveiligingsdiensten zo goed mogelijk op hun behoeften kunnen afstemmen.

ONTDEKKING

We beginnen onze offensieve cyberbeveiligingstests met een grondig scan- en opsommingsproces. Dit helpt ons eventuele kwetsbaarheden, zwakke plekken en mogelijke exploits te identificeren die de beveiliging van uw organisatie in gevaar kunnen brengen.

RAPPORT

Nextdoorsec documenteert zorgvuldig alle geïdentificeerde kwetsbaarheden, sterke en zwakke punten van het bedrijf om uitgebreide en bruikbare rapporten aan onze klanten te kunnen leveren.

Laat u niet verrassen door een cyberaanval.

Neem proactieve stappen om uw IT-systemen en netwerken te beveiligen met de kwetsbaarheidsbeoordelingsdiensten van Nextdoorsec.

Wat is het verschil tussen Vulnerability Assessments en Penetration Testing?

Een duidelijke uitleg van de belangrijkste verschillen tussen Kwetsbaarheidsbeoordeling en Penetratietesten.

Identificeert sommige van de kwetsbaarheden

Terwijl kwetsbaarhedenscanners en evaluatietools beperkt zijn tot het opsporen van kwetsbaarheden waarvoor zij geprogrammeerd zijn, kunnen menselijke hackers veel vindingrijker en inventiever zijn in hun pogingen om kwetsbaarheden te misbruiken.

Controleert beperkt op kwetsbaarheden

Een penetratietest maakt gebruik van een reeks instrumenten om doelen te testen en aan te vallen, terwijl een kwetsbaarheidsscan beperkt is in de reikwijdte van de beoordelingen die hij kan uitvoeren.

Doet geautomatiseerde, geen handmatige verificatie

Geautomatiseerde kwetsbaarhedenscanners vertrouwen op vooraf gedefinieerde algoritmen en kunnen de creativiteit en vindingrijkheid van een menselijke aanvaller niet volledig nabootsen. Daarom kunnen zij kritieke kwetsbaarheden over het hoofd zien en de werkelijke risico’s voor een bedrijf niet nauwkeurig weergeven.

Helpt niet de bedrijfsrisico’s te begrijpen

Hoewel kwetsbaarhedenscanners waardevolle inzichten kunnen verschaffen in potentiële kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur van een organisatie, zijn ze beperkt in het beoordelen van echte bedrijfsrisico’s. Een scanner kan een rapport genereren dat de aanwezigheid van bepaalde kwetsbaarheden aangeeft, maar kan niet nauwkeurig voorspellen hoe een hacker die kwetsbaarheden zou kunnen gebruiken om zijn doel te bereiken.

Identificeert meestal bekende kwetsbaarheden.

Vulnerability scans zijn beperkt in hun vermogen om bekende kwetsbaarheden te identificeren. Bovendien kunnen zij geen verschillende kwetsbaarheden combineren om een uiteindelijk doel te bereiken, in tegenstelling tot een menselijke hacker die op creatieve wijze meerdere kwetsbaarheden kan uitbuiten om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens of systemen.

Kan valse meldingen bevatten

Kwetsbaarheidsscanners kunnen bevindingen opleveren die vals positief zijn, wat betekent dat zij kwetsbaarheden kunnen melden die in werkelijkheid niet bestaan of niet echt zijn.

In plaats van te vragen "of" je zal worden aangevallen, moet de vraag zijn "wanneer".

Neem een proactieve houding aan door vandaag nog met onze experts te spreken en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw systemen en netwerken te beveiligen tegen potentiële bedreigingen.

Word on the street

We're not like average security penetration testing companies. We've earned a reputation for delivering tailored solutions to businesses of all sizes. From mom-and-pop shops to tech startups, our expertise keeps your data safe and sound. Our clients appreciate our customized approach and commitment to transparency. Join the Nextdoorsec fam, one of the reliable vulnerability assessment companies and rest easy knowing your security is in good hands.

Nextdoorsec is an exceptional security company that provides thorough and detailed reports that are easy to understand. Their team is highly knowledgeable and responsive, always willing to answer any questions and provide guidance on how to properly address security vulnerabilities according to industry best practices. With Nextdoorsec's help, we were able to identify and address previously undetected security gaps in our systems, giving us greater confidence in our overall security posture. We highly recommend Nextdoorsec for any organization looking to improve their security posture and protect their valuable assets.

Pieter van der Meer
Cloud Architect

Nextdoorsec provided our organization with top-notch security services. Their team was incredibly thorough and professional, and their level of communication was outstanding. They kept us informed at every step of the process and were always available to answer any questions we had. We were particularly impressed with their commitment to transparency and their ability to provide actionable recommendations for improving our security posture. We would highly recommend Nextdoorsec to any organization looking to enhance their security and protect their valuable assets.

Lars Jansen
CTO

Contact Us

info[at]nextdoorsec.com

Antwerp, Belgium

Get Started

Are you prepared to beef up your cyber defenses and soar to new heights in the digital world?