Pentesting van een e-commercebedrijf

De Verloving

Het scenario

Een vooraanstaand e-commercebedrijf dat zijn interne en externe beveiligingsmaatregelen wilde verbeteren, nam NextdoorSEC in de arm om een uitgebreide evaluatie uit te voeren van zijn cyberbeveiliging.

Ze vroegen ook om een uitgebreide penetratietest op hun op maat gemaakte webapplicatie voor klantenservice. Het hoofddoel van het bedrijf was om de effectiviteit van zijn IT-beveiligingscontroles voor de bescherming van zijn handelsgeheimen en klantgegevens te beoordelen en om inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van zijn systemen en mogelijke tegenmaatregelen..

Het doel

De doelstellingen van de penetratietestopdracht waren als volgt:

Externe penetratietest
  • Het systeem binnendringen vanuit het perspectief van een buitenstaander die een onbekende, kwaadwillende aanvaller nabootst
  • Gevoelige informatie extraheren, zoals accountgegevens, klantgegevens, handelsgeheimen, enz.
  • De op maat gemaakte webapplicatie aanvallen om klantgegevens te extraheren zonder vooraf verstrekte accountgegevens
Interne penetratietest
  • Val gevoelige servers aan en breng ze in gevaar, zoals de bestandsserver, domeincontrollerserver en CRM-server.
  • Gevoelige informatie extraheren, zoals accountgegevens, klantgegevens, handelsgeheimen, enz.

Alle penetratietests door NextdoorSEC werden uitgevoerd vanuit een “blackbox”-perspectief, dat wil zeggen zonder enige initiële informatie over het doelbedrijf, afgezien van de naam. Deze aanpak zorgt ervoor dat de gesimuleerde ethische hackaanvallen zo realistisch mogelijk zijn.

Het proces

NextdoorSEC gebruikt dezelfde tools en strategieën die kwaadwillenden tegen bedrijven gebruiken. Dit omvat handmatige en geautomatiseerde testmethoden met behulp van op maat gemaakte en industriestandaard tools.

Tijdens de interne penetratietest werd een NextdoorSEC consultant op locatie geplaatst met volledige toestemming van de IT-manager. De resultaten van deze test verbijsterden de IT-manager en het senior management van het bedrijf.

Voor de externe penetratietest werden enkele van de publiek toegankelijke domeinen en services van het bedrijf aangevallen, waaronder hun op maat gemaakte webapplicatie, wat indrukwekkende resultaten opleverde.

Na afloop van de tests ontving het bedrijf een gedetailleerd rapport met een samenvatting, technische bevindingen en aanbevelingen voor herstel.

Resultaten

Swift systeembesturing

Onze consultants kregen binnen een uur volledige domain admin-toegang, waardoor ze de controle kregen over alle computers en servers binnen het bedrijfsnetwerk, zoals domeincontrollers, bestandsservers en e-mailservers..

De firewall beheersen

Er werd volledige administratieve toegang verkregen tot de centrale firewall van het bedrijf, waardoor de consultants van NextdoorSEC de beveiligingsregels naar behoefte konden aanpassen en zo een belangrijk kwetsbaar punt aan het licht konden brengen.

Netwerkbesturing in de zak

Onze consultants kregen volledige administratieve toegang tot de netwerkrouters van het bedrijf. In een echt aanvalsscenario kan een kwaadwillende actor met dit controleniveau het hele netwerk van het bedrijf manipuleren.

Helpdeskimpersonatie bereikt

De consultants van NextdoorSEC slaagden erin om zich voor te doen als de IT Helpdesk van het bedrijf vanaf een extern toegangspunt, waarmee ze een methode demonstreerden die een kwaadwillende aanvaller zou kunnen gebruiken om verdere toegang te krijgen en meer destructieve activiteiten uit te voeren.

Webserver en overname van apps

Ons team kreeg volledige administratieve toegang tot de server waarop de op maat gemaakte klantenservicetoepassing van het bedrijf werd gehost en tot de webtoepassing zelf, wat een ernstig beveiligingsprobleem aantoonde.

PC van IT-manager aangetast

NextdoorSEC kreeg met succes volledige administratieve toegang tot de pc van de IT-manager, een kritiek beveiligingslek dat catastrofaal zou zijn voor het bedrijf als het het werk was van een echte cyberaanvaller.

Inbreuk op telecommunicatiesysteem

NextdoorSEC kreeg volledige administratieve toegang tot de PBX-systemen van het bedrijf, waardoor een kwetsbaarheid aan het licht kwam waarmee aanvallers gesprekken konden plaatsen en opnemen, telefoontoestellen konden aanmaken en nog veel meer.

Inbreken bij de koperleiding

Ons team kreeg volledige administratieve toegang tot alle pc’s van het hogere management, een beveiligingslek waardoor aanvallers gevoelige informatie over bedrijfsstrategieën zouden kunnen ontfutselen.

Versterk uw e-commerce: Boek vandaag nog een pentest!

Deze bevindingen onderstrepen de essentiële behoefte aan robuuste beveiligingsmaatregelen en regelmatige penetratietests, met name voor bedrijven die actief zijn in de e-commerce sector. Door dergelijke tests kunnen bedrijven potentiële zwakke plekken in hun beveiliging identificeren en verhelpen, waardoor hun algehele cyberbeveiligingshouding wordt versterkt.

Laat de cyber oplichters je niet voor zijn!

Laat ons u helpen uw e-commercebedrijf te beveiligen voordat ze de kans krijgen hun groezelige hackerhanden erop te leggen.

Word on the street

We're not like average security penetration testing companies. We've earned a reputation for delivering tailored solutions to businesses of all sizes. From mom-and-pop shops to tech startups, our expertise keeps your data safe and sound. Our clients appreciate our customized approach and commitment to transparency. Join the Nextdoorsec fam, one of the reliable vulnerability assessment companies and rest easy knowing your security is in good hands.

Nextdoorsec is an exceptional security company that provides thorough and detailed reports that are easy to understand. Their team is highly knowledgeable and responsive, always willing to answer any questions and provide guidance on how to properly address security vulnerabilities according to industry best practices. With Nextdoorsec's help, we were able to identify and address previously undetected security gaps in our systems, giving us greater confidence in our overall security posture. We highly recommend Nextdoorsec for any organization looking to improve their security posture and protect their valuable assets.

Pieter van der Meer
Cloud Architect

Nextdoorsec provided our organization with top-notch security services. Their team was incredibly thorough and professional, and their level of communication was outstanding. They kept us informed at every step of the process and were always available to answer any questions we had. We were particularly impressed with their commitment to transparency and their ability to provide actionable recommendations for improving our security posture. We would highly recommend Nextdoorsec to any organization looking to enhance their security and protect their valuable assets.

Lars Jansen
CTO

Contact Us

info[at]nextdoorsec.com

Antwerp, Belgium

Get Started

Are you prepared to beef up your cyber defenses and soar to new heights in the digital world?