Cybersecurity vs. Software Engineering: Alles wat u moet weten

Reading Time: ( Word Count: )

September 21, 2022
Nextdoorsec-course

Met een opleidingsachtergrond in computerwetenschappen en de voortdurende vooruitgang van de wereld in de richting van technologie, heb je misschien besloten om je carrière te maken in cybersecurity of software engineer. Maar welke zal het beste zijn? Hier hebben we cybersecurity vs. software engineering vergeleken, wat zal helpen om uw uiteindelijke beslissing te nemen. Laten we eens kijken wat beide velden inhouden.

Cybersecurity vs. Software Engineering

Hier heb ik beide gebieden vergeleken vanuit verschillende aspecten zoals opleidingseisen, salaris, verantwoordelijkheden, enz. 

Bekijk ook: Cybersecurity Vs Network Engineer – Top 3 verschillen die je moet weten.

Cyberveiligheid:

Cybersecurity vs. Software Engineering

Cyberbeveiliging beschermt computersystemen en -netwerken tegen ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, verstoring, wijziging of vernietiging. Bij cyberbeveiliging gaat het erom gegevens veilig en beveiligd te houden tegen hackers en kwaadwillende gebruikers.

Het omvat het opzetten van firewalls en andere virusverdedigingen, penetratietests en softwareontwikkeling. Het gaat ook om een digitaal onderzoek om de timing en de methode van een aanval te bepalen. 

Software Engineering:

Software engineering (SE) is de toepassing van wetenschappelijke methoden, processen, technieken en hulpmiddelen om software te ontwikkelen. SE is een discipline die zich bezighoudt met het ontwerp, de bouw, de werking, het onderhoud en de evolutie van software-intensieve systemen.

Dit vereist een grondige kennis van het ontwerp van software, computercoderingstechnieken zoals Python en Java, en de gebruikte besturingssystemen, zoals Linux en Unix.

Software-ingenieurs leveren de structuren waarop nieuwe programma’s kunnen worden ontwikkeld, vergeleken met software-ontwikkelaars die de software bouwen aan de hand van reeds bestaande vormen.

Onderwijsvereiste voor cyberbeveiliging:

Een bachelordiploma in de wetenschappen is essentieel voor de meeste banen in cyberbeveiliging. Informatica, netwerken, cryptografie en hacken zijn allemaal veel voorkomende onderwerpen in de bacheloropleidingen in cyberbeveiliging.

Studenten in masterprogramma’s onderzoeken de complexe complexiteit van cyberbeveiliging.

Opleidingseisen voor Software Engineering:

Software-ingenieurs moeten een bachelordiploma hebben in een relevante discipline zoals software engineering, informatietechnologie, computer- en informatiesystemen of computerwetenschappen.

Met een geavanceerde graad, zoals een master in softwareontwikkeling of gegevenswetenschap, kunt u de vaardigheden en informatie die u tijdens uw bacheloropleiding informatica hebt verworven, verder uitbouwen.

Verantwoordelijkheden van een Cybersecurity Engineer:

Cybersecurity engineers, vaak cybersecurity analisten genoemd, zijn verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van beveiligingsplannen en beleid om smartphones en computersystemen te beschermen tegen virussen, hacken en andere inbraken. Om deze plannen uit te voeren, zien zij toe op het maken van software en het upgraden van computerhardware.

Ze moeten ook controleren op beveiligingsfouten en tekenen van mogelijke aanvallen. Zij zijn ook belast met het opstellen van een noodplan waarmee zij snel kunnen reageren op eventuele aanslagen en de schade kunnen beperken.

Check ook: Hoe kun je in 2022 beginnen met Cybersecurity from Scratch leren?

Verantwoordelijkheden van een Software Engineer:

Nieuwe software ontwikkelen, testen, evalueren en ontwerpen zijn allemaal verantwoordelijkheden van software-ingenieurs. Zij moeten inzicht hebben in informatiesystemen, IT, computertalen, statistiek en de methoden die nodig zijn om bruikbare software te maken.

Deze computertechnici moeten in sommige gevallen ook software maken om computersystemen of -apparaten te laten werken. Soms moeten ze ook de apps maken die op deze netwerken draaien.

Carrièremogelijkheden voor een Cybersecurity:

 • Identiteitsbeheerder
 • IT-beveiligingsspecialist
 • Beveiligingsingenieur
 • Security Officer
 • IT Auditor
 • Analist informatiebeveiliging
 • Netwerk Beveiligings Engineer
 • Risicomanager

Carrièremogelijkheden voor een Software Engineer:

 • Software Ontwikkelaar
 • Web Designer
 • Database Admin
 • Systeem Analist
 • Videogame ontwikkelaar
 • Netwerk systeembeheerder
 • Gegevenswetenschapper

Salaris voor een Cybersecurity:

Volgens een betrouwbare bron varieert het gemiddelde loon voor werknemers in cybersecurity in de Verenigde Staten van $55.924 voor een security officer tot $124.649 voor een identity manager. 

Salaris voor een Soft Engineer:

Volgens een betrouwbare bron verdienen software-ingenieurs in de Verenigde Staten gewoonlijk 126.366 dollar per jaar, met een cash incentive van 5.000 dollar. 31,7k lonen werden geregistreerd en bijgewerkt op 14 september 2022.

Vraag naar cyberbeveiliging:

De vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals is groot en dat zal naar verwachting zo blijven. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) zal de baan van informatiebeveiligingsanalisten van 2021 tot 2031 waarschijnlijk met 35% toenemen, aanzienlijk meer dan de gemiddelde groei van 5% voor alle beroepen.

Vraag naar Software Engineers:

De carrièrevooruitzichten in dit beroep zijn eveneens veelbelovend. Volgens de BLS zullen de banen van softwareontwikkelaars, inclusief software-ingenieurs, naar verwachting met 25% groeien van 2021 tot 2031.

Conclusie:

Hierboven heb ik Cybersecurity vs. Software Engineering in detail vergeleken; nu kunt u beslissen welk veld u het meest aantrekt. Richt u niet alleen op het salaris – hoewel het salaris waarschijnlijk een van uw voornaamste zorgen zal zijn, moet het niet uw enige zorg zijn. Ja, een goede boterham verdienen zal aangenaam zijn. Je moet een baan echter niet alleen kiezen op basis van het salaris dat hij oplevert. Een werk dat je veracht zal altijd lastig zijn. Maar werken in een baan waar je van houdt zal je gelukkig maken.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *