“DDoS-storm treft Blizzard: Diablo IV-fans in het duister achtergelaten”

Reading Time: ( Word Count: )

June 26, 2023
Nextdoorsec-course

Klachten van gamers over “Diablo IV” en andere spellen ontwikkeld door Blizzard Entertainment zijn wijdverspreid. Het probleem begon toen de klantenservice zondag downtime meldde en bevestigde dat een DDoS-aanval de oorzaak was. Deze langdurige storing had grote gevolgen voor Blizzard en duurde enkele uren, waardoor gamers hun kostbare speeltijd in het weekend kwijtraakten.

DDoS-storm treft Blizzard

Lees ook: “Discord heeft te maken met alarmerende toename van gevallen van kinderuitbuiting als donkere kant van het platform aan het licht komt”.

Via hun officiële Twitter-account bracht de klantenservice van Blizzard het publiek snel op de hoogte van de eerste problemen. Om 1:53 uur op zondag kondigden ze aan dat verschillende games, waaronder Diablo IV, last hadden van een inlogprobleem. Gamers moesten echter nog leren dat dit probleem zou escaleren en hun hele zondag zou opslokken. Dit werd onthuld toen volgende updates ongelukkig nieuws brachten.

Het personeel moest de verstoring precies uitleggen, ook al was het al acht uur geleden sinds de bevestiging.

Om 10:24 uur Eastern Time gaf Blizzard uiteindelijk toe dat het probleem – dat de connectiviteit en latentie van de games beïnvloedde – eigenlijk een DDoS-aanval (Distributed Denial-of-Service) was.

Ze kondigden aan dat ze de aanval om 1 uur ‘s middags hadden gestopt, waardoor spelers weer konden inloggen. Ze hadden de proef echter nog niet afgerond.

Een tweede tweet van Blizzard vele uren later meldde nog een DDoS-aanval.

Op die bewuste zondag onderging Blizzard Entertainment twee DDoS-aanvallen of was het slechts gedeeltelijk hersteld van de eerste aanval.

Positief is dat het bedrijf 30 minuten later verklaarde dat gebruikers opnieuw konden proberen in te loggen. Deze aankondiging kwam na afloop van de aanval.

DDoS-storm treft Blizzard

Veel gamers uitten hun frustratie op Reddit en beweerden 10 tot 12 uur speeltijd te hebben verloren. Sommigen hadden te maken met kortere of langere wachttijden voordat Diablo IV weer normaal draaide.

DDoS-aanvallen bedreigen verschillende sectoren en recente rapporten wijzen op een stijgende trend in de financiële sector, met een toename van 22 procent ten opzichte van vorig jaar november. Het Financial Services Data Sharing and Analysis Center (FS-ISAC) suggereert dat deze aanvallen een voorloper kunnen zijn van belangrijkere problemen, zoals malware en spionage.

DDoS-aanvallen komen steeds vaker voor en de meest recente aanval was gericht op de diensten van Blizzard Entertainment, met name de games en het portaal Battle.net. Gelukkig bevestigde de klantenservice na enkele uren dat het probleem was opgelost en moedigden ze gebruikers aan om in te loggen op hun diensten en games, waaronder het onlangs verschenen Diablo IV.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *