“Facebook: Een veiligheidscontrole is vereist om verder te gaan”

Reading Time: ( Word Count: )

March 8, 2023
Nextdoorsec-course

Facebook is een van de populairste sociale mediaplatforms ter wereld, met meer dan 2,8 miljard maandelijks actieve gebruikers. Zoals bij elk online platform zijn er echter potentiële veiligheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van Facebook.

Om de accounts van gebruikers te helpen beschermen, vereist Facebook af en toe een veiligheidscontrole om de identiteit van gebruikers te verifiëren. In dit artikel worden alle details van de beveiligingscontroles van Facebook besproken.

Wat is de Facebook Security Check?

Facebook Veiligheidscontrole

De beveiligingscontrole van Facebook is een functie die is ontworpen om uw account veilig te houden door uw identiteit te verifiëren. Mogelijk moet u uw e-mailadres of telefoonnummer bevestigen, een beveiligingscode invoeren of een beveiligingsvraag beantwoorden.

De veiligheidscontrole wordt meestal geactiveerd wanneer u inlogt op uw Facebook-account vanaf een niet-herkend apparaat of locatie.

Welke triggers leiden tot FB Account Checkpoints?

Het kan vervelend zijn om zo’n proces te doorlopen, en je vraagt je af Waarom vraagt Facebook mij om een veiligheidscontrole te doen? In verschillende situaties kan FB u vragen een veiligheidscontrole uit te voeren. Het meest voorkomende scenario is wanneer u probeert in te loggen op uw account vanaf een nieuw apparaat of locatie. Er zal meestal een e-mail voor de beveiligingscontrole van Facebook of een melding komen om u te waarschuwen voor de inlogpoging en u te vragen deze te voltooien.

In sommige gevallen kan Facebook ook een veiligheidscontrole eisen als het vermoedt dat uw account gecompromitteerd is. Dit kan het gevolg zijn van ongebruikelijke activiteiten op uw account, zoals aanmeldingen vanaf onbekende apparaten of wijzigingen in uw accountgegevens.

Lees ook: Waarom stuurt Facebook geen code naar mijn telefoon; wat moet ik doen?

Waarom zijn Facebook-beveiligingscontroles nodig?

De beveiligingscontroles van Facebook zijn nodig om ongeoorloofde toegang tot de accounts van gebruikers te voorkomen. In sommige gevallen kunnen gebruikers een melding krijgen met de tekst: “Een veiligheidscontrole is vereist om verder te gaan.” Dit gebeurt meestal wanneer Facebook vermoedt dat iemand anders dan de accounteigenaar probeert in te loggen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het gebruik van een nieuw apparaat of toegang tot de rekening vanaf een andere locatie.

De beveiligingscontroles van Facebook zijn ook bedoeld om phishing-aanvallen te voorkomen. Dit zijn pogingen van hackers om de inloggegevens van gebruikers te verkrijgen via valse inlogpagina’s of andere misleidende middelen. Door een veiligheidscontrole te eisen, kan Facebook controleren of de persoon die toegang probeert te krijgen tot het account de echte eigenaar is en geen hacker.

Facebook beveiligingscontrole is vereist voor elke account, zelfs voor Facebook advertentie account, om iedereen veilig te houden.

Wat houden de beveiligingscontroles van Facebook in?

De beveiligingscontroles van Facebook kunnen variëren, maar meestal wordt de identiteit van de gebruiker op verschillende manieren bevestigd. Gebruikers kan bijvoorbeeld worden gevraagd een code in te voeren die naar hun geregistreerde telefoonnummer of e-mailadres is gestuurd. Gebruikers kan ook worden gevraagd vrienden op foto’s te identificeren of beveiligingsvragen te beantwoorden die zij eerder hebben ingesteld.

In sommige gevallen kan Facebook om extra verificatie vragen, zoals het uploaden van een foto van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs of andere officiële documentatie. Dit is meestal alleen nodig als Facebook frauduleuze activiteiten op het account vermoedt.

Hoe voltooi je een Facebook-beveiligingscheck?

Als u zich zorgen maakt over; Hoe kan ik mijn Facebook account terugkrijgen als mij gevraagd wordt mijn identiteit te bevestigen? Hier is je oplossing. Als u een melding krijgt dat een beveiligingscontrole vereist is om door te gaan, volgt u de instructies van Facebook en klikt u op de link voor de beveiligingscontrole van Facebook.

Gewoonlijk wordt daarvoor een code ingevoerd die naar uw telefoon of e-mail wordt gestuurd, of worden veiligheidsvragen beantwoord. Als Facebook extra verificatie vereist, zoals een identiteitsbewijs met foto, volg dan de instructies zorgvuldig en geef de gevraagde informatie.

Het is belangrijk op te merken dat u tijdelijk van uw rekening kunt worden afgesloten als u niet slaagt voor een veiligheidscontrole. Dit is om ongeoorloofde toegang tot en herstel van uw account door hackers te voorkomen. Als dit gebeurt, volg dan de instructies van Facebook, voltooi de beveiligingscontrole van Facebook en probeer opnieuw in te loggen.

Hoe schakel je de beveiliging van Facebook uit?

Facebook Veiligheidscontrole

Het wordt niet aanbevolen de beveiligingsfuncties van Facebook uit te schakelen, omdat ze uw account helpen beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Je kunt ook een veiligheidscontrole op Messenger-kinderen laten uitvoeren. Als u echter uw beveiligingsinstellingen wilt wijzigen, kunt u dat doen door deze stappen te volgen:

  1. Log in op je Facebook account.
  2. Klik op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Selecteer “Instellingen & Privacy” in het dropdown menu.
  4. Klik op “Instellingen”.
  5. Selecteer “Beveiliging en aanmelding” in het linkermenu.
  6. Hier kunt u uw beveiligingsinstellingen aanpassen door functies in of uit te schakelen, zoals authenticatie met twee factoren, aanmeldingswaarschuwingen en app-wachtwoorden.

Hoe lang duurt de veiligheidscontrole van Facebook?

De tijd die nodig is om een Facebook-beveiligingscontrole te voltooien, kan variëren afhankelijk van de specifieke beveiligingsmaatregel die wordt uitgevoerd en hoe snel u deze kunt voltooien.

Als u bijvoorbeeld wordt gevraagd uw e-mailadres of telefoonnummer te verifiëren, zou het voltooien van de veiligheidscontrole slechts een paar minuten moeten duren. Als u echter een veiligheidsvraag moet beantwoorden, kan het wat langer duren, omdat u goed moet nadenken over uw antwoord om er zeker van te zijn dat het correct is.

Conclusie

De veiligheidscontroles van Facebook zijn essentieel om uw account veilig te houden. Als u de instructies volgt en extra stappen onderneemt om uw account te beschermen, kunt u genieten van het gebruik van Facebook zonder u zorgen te maken over onbevoegde toegang of frauduleuze activiteiten.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *