Hoe begin je in 2022 Cybersecurity vanaf nul te leren?

Reading Time: ( Word Count: )

September 12, 2022
Nextdoorsec-course

Door de toenemende frequentie van cybercriminaliteit is cyberbeveiliging een onderwerp dat steeds populairder wordt, en veel mensen willen er meer over leren. Maar weet je waarom het zo belangrijk is? Het is een feit dat onze gegevens nu veel gevoeliger zijn dan vroeger. 

De berichten over privacyschendingen nemen snel toe, en nu wil iedereen zijn privégegevens beschermen. Maar de meeste mensen hebben geen idee waar ze moeten beginnen. 

Dit artikel zal u helpen hoe u kunt beginnen met het leren van cyberveiligheid vanaf nul. Lees verder als u wilt leren van de basis en de beste manieren van cyberbeveiliging wilt verkennen.

Cyberveiligheid:

cyberbeveiliging leren vanuit het niets

De techniek om mobiele apparaten, computers, elektronische systemen, servers, netwerken en gegevens te beschermen tegen illegale aanvallen staat bekend als cyberbeveiliging.

Elk bedrijf worstelt om zijn informatie te beveiligen tegen indringers en dieven. Cyberbeveiliging raakt niet alleen bedrijven, maar ook persoonlijke computers, mobiele telefoons en tablets. 

Volgens een betrouwbare bron zijn er sinds 2013 3.809.448 records buitgemaakt bij cyberaanvallen. Het tempo is 158.727 per uur, 2.645 per minuut en 44 per seconde.

Nu begrijp je waarom het cruciaal is om cyberbeveiliging te leren. 

Cybersecurity vanaf nul leren:

Als je er niet veel ervaring mee hebt en je afvraagt hoe je cyberbeveiliging voor beginners kunt leren, dan is hier je gids. Cybersecurity vanaf nul leren omvat de volgende stappen.

Zoek uit wat je interesse en niveau is:

De beste manier om cybersecurity te leren is door na te gaan wat uw interesse en vaardigheidsniveau is. Het hele gebied van cyberbeveiliging is enorm, en u kunt het niet in één keer begrijpen, dus denk na over uw interesse. Onderzoek je vaardigheden waar je goed genoeg in bent om een begin te maken. 

Concentreer je op één ding tegelijk en ga daarvan uit. U wilt bijvoorbeeld cybersecurity leren vanwege uw website hacking en uw vaardigheid in website codering. Nu bent u misschien geïnteresseerd in het helpen van websites van anderen tegen hacken. 

Lees ook: Hoeveel soorten penetratietesten zijn er?

Leer vaardigheden als je die niet kent:

Als je niets weet en geen idee hebt, moet je een idee hebben over je interesse. Afhankelijk van je interesse, beslis je wat je wilt leren. 

Stel een tijdslimiet vast, surf online, en bekijk youtube video’s om binnen die bepaalde tijd enkele basisbeginselen te leren. 

U kunt online een gratis quiz over de fundamenten van cyberbeveiliging doen bij ISACA. Je kunt ook deze quiz voor beginners proberen. Test jezelf nadat je er zeker van bent dat je verschillende onderwerpen hebt begrepen.

Zoek leerstof uit en schrijf je in voor verschillende cursussen:

Verzamel de andere leermiddelen die nuttig voor je kunnen zijn, en besteed dagelijks 2 tot 3 uur aan het leren ervan. Je kunt de basis leren van youtube video’s en door te luisteren naar luisterboeken terwijl je je dagelijkse klusjes doet. 

Het kiezen van een echte en betrouwbare bron voor het leren over cyberbeveiliging is cruciaal. Veel online diensten bieden een basisopleiding in cyberbeveiliging. U kunt zich ook inschrijven voor verschillende cursussen om cyberbeveiliging te leren.

Een Bootcamp is een trainingsprogramma van een week tot drie maanden, meestal gevolgd door een eindtoets. Door een online programma te kiezen of een Bootcamp te volgen kun je leren op jouw snelheid. Bovendien hebben ze vaak flexibele uren, zodat u binnen uw tijdschema kunt werken. 

Hier zijn enkele betrouwbare websites waar u online cyberbeveiligingscursussen kunt volgen.

  • Udemy
  • Coursera
  • Bootcamps
  • edX
  • Linux Academie

Lees ook Cybersecurity Vs. Network Engineer – Top 3 verschillen die u moet weten.

Ontdek de beste manieren om cyberbeveiliging te beoefenen en oefen dagelijks:

Als u begint met het leren van cyberbeveiliging, moet u de nodige software en hulpmiddelen aanschaffen. 

  • Ontdek hoe u VM’s en ISO’s installeert. 
  • Download en gebruik gratis hulpmiddelen. 
  • U kunt een virtueel computerlab opbouwen en experimenteren met uw kennis.
  • Maak labo’s af terwijl je studeert met je leermiddelen.
  • Als u hardware koopt, zoals praktijkschakelaars, firewalls of routers, bedenk dan dat de meeste in gebruikte staat online verkrijgbaar zijn met een relatief goedkope garantie. Het zal de moeite waard zijn om te investeren.

Word lid van de online cyberbeveiliging groepen:

Contact opnemen met mensen die actief zijn in deze sector is de beste manier om meer te weten te komen over cyberbeveiliging. Veel netwerkbeveiligingsprofessionals staan te popelen om advies en aanbevelingen te geven over onderwerpen die voor u van belang zijn.

Conclusie:

Met een schat aan inhoud en de online beschikbare cursussen is het in deze online wereld niet moeilijk om zelf iets te leren. Het enige wat problematisch zou kunnen zijn is een gebrek aan begeleiding en richting. Als je eenmaal je richting hebt gevonden en weet waar je moet beginnen en hoe je te werk moet gaan, is het leren van netwerkbeveiliging vanaf nul of iets anders niet meer moeilijk.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *