Hoe bouw je een effectieve marketingstrategie voor cyberbeveiliging?

Reading Time: ( Word Count: )

June 13, 2023
Nextdoorsec-course

Cyberaanvallen vinden elke 39 seconden plaats en zullen alleen al dit jaar meer dan 8 biljoen dollar kosten. Daarom is cyberbeveiliging een cruciaal onderdeel van onze wereldwijde digitale economie. In 2023 wordt de markt al geschat op meer dan 182 miljard dollar en hij groeit nog steeds. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel nieuwe cyberbeveiligingsoplossingen en -bedrijven zijn ontstaan. Ze moeten allemaal concurreren om hun potentiële klanten, wat niet de gemakkelijkste taak is. Je hebt een goede marketingstrategie voor cyberbeveiliging nodig om je te onderscheiden van de massa.

Cyberbeveiligingsmarketing is veel complexer dan veel traditionele niches. Ten eerste zullen de gebruikelijke aandachttrekkende verkooptactieken niet werken. Je hebt een unieke strategie nodig die zich aanpast aan de behoeften en persoonlijkheden van je doelgroep. Vandaag praten we over cyberbeveiliging in het algemeen. Maar de industrie is natuurlijk heel breed. En je zult je strategie moeten aanpassen, afhankelijk van of je je richt op threat hunters, pentesters, blue teamers, etc. Laten we nu eens ontdekken hoe je een effectief systeem opbouwt dat resultaten oplevert en waarbij de cybersec-menigte niet met de ogen naar je rolt.

Hoe bouw je een effectieve marketingstrategie voor cyberbeveiliging (1)

Wat maakt adverteren voor cyberbeveiliging uitdagend?

Adverteren voor cyberbeveiliging kan moeilijk zijn, niet alleen voor beginners maar zelfs voor ervaren marketeers. Je moet oude overtuigingen over wat werkt voor marketing in het algemeen blijven afleren en een nieuwe aanpak ontwerpen. Ten eerste heb je een doelgroep die een hekel heeft aan marketeers en een sterke afkeer heeft van flitsende advertenties in het algemeen. De meesten beschouwen veel advertenties als manipulatief. Maar dat wil niet zeggen dat ze er een hekel aan hebben om benaderd te worden. Je moet het gewoon anders doen dan vroeger.

Cyberbeveiligingsspecialisten zijn discreet en de meesten hebben het erg druk. Als je bij hen adverteert, zorg er dan voor dat je product echt waarde toevoegt. Vooral als je cybersecurity-gastposts doet voor SEO- en PR-doeleinden, concentreer je dan op het aanbieden van kennis en praktisch advies. En vergeet alsjeblieft die typische clickbaity-titels als “3 dingen die elke cyberbeveiligingsexpert moet weten”. Richt je in plaats daarvan op waardevolle how-tos en interviews met gerespecteerde thought leaders in hun branche.

6 stappen naar een succesvolle marketingstrategie voor cyberbeveiliging

Een succesvolle marketingstrategie voor cyberbeveiliging begint met veel onderzoek. Dit houdt in dat je je doelgroep en je product moet begrijpen. Hier is een lijst met dingen om in gedachten te houden.

Stap 1. Meer waarde, minder poeha

Om te verkopen aan cyberbeveiligingsspecialisten, moet je in hun schoenen staan en denken als een van hen. Een bekende tactiek die marketeers gebruiken is het proberen te verfraaien van woorden om hun product of dienst aantrekkelijker te laten lijken. Het is niet de juiste plaats en tijd daarvoor. Sterker nog, schrap het hele ding, inclusief de bloemrijke taal en modewoorden. De meeste mensen in de techniek houden er niet van. Richt je niet op de glimmende woorden, maar word praktisch. Benadruk de voordelen van je product en wees duidelijk over wat het wel en niet kan. Probeer het leven van je klanten gemakkelijker te maken.

Stap 2. Streef ernaar een ondersteunende gemeenschap te creëren

Richt je niet op agressieve verkoopmethoden. Zoek in plaats daarvan naar manieren om echte, authentieke relaties te ontwikkelen met de cyberbeveiligingsgemeenschap. Een goede manier om dat te doen is door efficiënte klantenondersteuning te bieden. Er zijn om te helpen en twijfels op te lossen is de beste manier om te laten zien dat je klanten belangrijk voor je zijn. En vergeet niet om bugs zo snel mogelijk te verhelpen.

Luister bovendien naar de suggesties van je gemeenschap. Sommige van de ideeën die ze aanreiken zouden wel eens je volgende grootste functie kunnen worden. Dit zal je helpen om hun vertrouwen te winnen. Het beste deel is dat het snel rondgaat. Als mensen eenmaal van je producten houden, zullen ze voor je pleiten en ze aanbevelen aan anderen in de branche.

Lees ook: Eenvoudige tips om de balans tussen werk en privéleven in cyberbeveiliging te behouden

Stap 3. Zoek verschillende kanalen

Het gedrag van je doelgroep kennen is een fundamenteel onderdeel van marketing, en dit geldt zelfs voor cyberbeveiligingsmarketing. Zoek uit waar ze graag rondhangen en probeer ze daar te bereiken. Maar traditionele kanalen zoals Instagram zullen waarschijnlijk niet werken. Sommigen beperken actief hun tijd op sociale media omdat ze niet houden van de afleiding en de grote hoeveelheid gerichte reclame.

Maak in plaats daarvan gebruik van webinars, forums, Reddit, Discord en LinkedIn. Veel cyberbeveiligingsprofessionals gebruiken deze kanalen om met elkaar in contact te komen, problemen of uitdagingen te bespreken en ideeën te brainstormen. Uitzoeken welke platforms je publiek leuk vindt, kan wonderen doen voor je marketingstrategie.

Stap 4. Vergeet spam technieken

Een consistent thema in marketing is dat spammy technieken niet werken. Eerlijk gezegd heeft iedereen een hekel aan spam, vooral cyberbeveiligingsspecialisten. Je kunt tijdens je campagne zoveel verkoop-/marketingkanalen gebruiken als je wilt, maar wees nooit spammy. Het sturen van een willekeurig aantal advertenties of berichten, via sociale media of in nieuwsbrieven, zal je bedrijf niet helpen. En spam alsjeblieft niet met je links op forums en Reddit. Het kan je merkimago schaden en je op de zwarte lijst van de gemeenschap zetten. Gewoon niet doen.

Stap 5. Blijf bij de marktleiders

Wil je een reputatie opbouwen als een solide, geloofwaardig merk? Begin met het filteren van je informatiebronnen en blijf bij de marktleiders. Ga netwerken door deel te nemen aan gezaghebbende conferenties, zoals het SANS Institute Cybersecurity Training Event en MITRE ATT&CKcon. Initieer communicatie met toonaangevende namen in cybersec. Lees hun blogs en kijk waar ze zich op richten. Hierdoor blijf je op de hoogte en blijf je op de hoogte van nieuwe veranderingen die je marketingstrategie kunnen beïnvloeden.

Stap 6. Zorg dat je technische documentatie op orde is

Het werk van een cyberbeveiligingsspecialist is gevoelig. Ze besteden veel tijd aan het leren van aanvalsvectoren, het monitoren van de omgeving en het zoeken naar kwetsbaarheden in systemen voordat kwaadwillenden daar misbruik van kunnen maken. Als ze ervoor kiezen om je product of dienst te gebruiken, moet je het adoptieproces eenvoudig maken. Het hebben van goede gebruikershandleidingen en regelmatige release notes is een must. Geen enkele cyberbeveiligingsspecialist, of wie dan ook in de techniek, wil zijn tijd verspillen door uit te zoeken hoe iets zou moeten werken of waarom iets fout is gegaan. Als je documentatie voorhanden is, besparen ze tijd en kunnen ze zich op hun werk concentreren.

Conclusie

Een effectieve marketingstrategie voor cyberbeveiliging vereist een waardegerichte aanpak. Of je nu een goede PR voor je merk wilt ontwikkelen of de verkoop wilt verhogen, je moet manieren vinden om je doelgroep op de eerste plaats te zetten. Probeer de technieken in deze post om een strategie te creëren die duurzaam succes op lange termijn garandeert. Oefen geduld terwijl je je best doet en je zult op de lange termijn genieten van de resultaten.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *