Hoeveel kost het om een hacker in te huren?

Reading Time: ( Word Count: )

February 19, 2023
Nextdoorsec-course

Het internet heeft ons dagelijks leven aanzienlijk vergemakkelijkt, maar ook diverse veiligheidsrisico’s met zich meegebracht. Nu hackers voortdurend op zoek zijn naar zwakke plekken in onze systemen, is de beveiliging van onze gegevens en technieken belangrijker dan ooit. 

Met het toenemende aantal inbreuken op de beveiliging zoeken bedrijven en particulieren echter naar manieren om terug te vechten, en het inhuren van een hacker wordt een populaire optie. In dit artikel wordt onderzocht hoeveel het kost om een hacker in te huren en welke factoren de kosten bepalen.

Hoeveel kost het om een hacker in te huren?

De kosten voor het inhuren van een hacker kunnen sterk variëren, afhankelijk van het soort werk dat u nodig hebt, het expertiseniveau van de hacker en de hoeveelheid tijd die nodig is om de taak te voltooien. Het inhuren van een hacker kan enkele tot duizenden dollars kosten. 

Je vraagt je misschien af of het inhuren van een hacker illegaal is. Ja, het is belangrijk op te merken dat het inhuren van een hacker in de meeste landen illegaal is en ernstige juridische gevolgen kan hebben.

Verschillende soorten hackers en hun kosten

Er zijn drie soorten hackers: white hat, black hat en gray hat hackers. De vergoedingen die ze aanrekenen variëren sterk, waarbij white hat hackers over het algemeen het meest aanrekenen, gevolgd door gray hat hackers en black hat hackers die het minst aanrekenen.

White Hat Hackers

White hat hackers staan ook bekend als ethische hackers. Bedrijven en particulieren halen hun hackdiensten in huis om kwetsbaarheden in hun systemen en netwerken op te sporen. Ze kunnen helpen bij het identificeren van zwakke plekken in de beveiliging en manieren voorstellen om de beveiliging te verbeteren. Op 26 januari 2023 bedraagt het standaard uurloon voor een white hat hacker in de VS $51; het bereik ligt tussen $45 en $58. Het inhuren van een white hat hacker kan variëren van een paar honderd tot tienduizenden.

Lees ook: 5 Factoren die van invloed zijn op het salaris van een Ethical Hacker in 2023

Gray Hat Hackers

Gray hat hackers zijn een mix van black hat en white hat hackers. Ze werken met bedrijven om kwetsbaarheden in hun systemen op te sporen, maar ze kunnen onethische methoden gebruiken. Zij rekenen meestal tussen de 500 en 3000 dollar per project.

Black Hat Hackers

Black hat hackers zijn het meest bekende type hackers. Zij gebruiken hun vaardigheden om ongeoorloofde toegang te krijgen tot systemen en netwerken. Bedrijven en individuen huren dergelijke hackers in om in te breken in hun systemen, informatie te stelen en andere illegale activiteiten uit te voeren. 

Zij rekenen tussen $26 per uur en $551 per project, afhankelijk van de complexiteit van de taak.

Elk hacken is illegaal, maar black hat hacking staat op het scherpst van de snede, en het inhuren ervan brengt risico’s met zich mee. U denkt misschien: waarom nemen bedrijven de moeite om hen in te huren? Neem een voorbeeld: bij de politie is het gebruikelijk om hulp te krijgen van dieven, omdat zij de technieken van andere dieven het beste kennen dan welke politieagent dan ook. Dus om een dief te vangen, moet je vanuit hun perspectief denken. 

Ook om uw systeem te beschermen tegen hacken heeft u iemand nodig die het beste weet hoe een hacker in uw systeem kan komen. Dus wie zijn dan de beste zwarte hackers? 

Hoe en waar een hacker inhuren?

Het inhuren van een hacker om zonder toestemming toegang te krijgen tot een computer of computernetwerk is in de meeste landen illegaal. Als u echter cyberbeveiligingsdiensten nodig hebt, kunt u gecertificeerde ethische hackers inhuren via online platforms of door aanbevelingen te vragen aan betrouwbare bronnen. Hier zijn enkele platforms waar u professionele hackers kunt inhuren.

Upwork

Een freelance website als Upwork is de meest veilige manier om een hacker in te huren. In hun reglement staat dat je alleen voor een witte hack gebruik kunt maken van hackingdiensten.

U kunt uw eisen in een vacature aangeven en uw budget vermelden. De experts nemen dan contact met u op en kunnen het bod doen, degene vinden die het beste bij uw behoefte past en deze inhuren. U kunt er ook een zoeken, hun profiel verkennen, hun vaardigheden bekijken en de beoordelingen van anderen lezen om te weten hoe hun vroegere banen verlopen. 

U kunt met hen praten, naar hun portfolio vragen en de baan verder bespreken als die u interesseert.

Fiverr

Fiverr is een ander bekend internationaal freelance platform waar je een professionele hacker kunt inhuren. U kunt hier een hacker vinden tegen een goedkoop tarief als uw taak eenvoudig is en u geen budget heeft. 

De professionals kunnen rekenen van zo weinig als $ 10 tot zo veel als honderden dollars, afhankelijk van de taak. U kunt zoeken naar deskundige hackers optreden en degene selecteren die het beste bij uw werk past. 

“PeoplePerHour,” “freelancer,” etc. zijn andere populaire freelance websites waar je hackers kunt inhuren tegen zo’n goedkoop tarief dat het lijkt alsof je een hacker gratis inhuurt. 

Donker web voor het inhuren van zwarte hackers

hoeveel kost het om een hacker in te huren

Illegale en immorele handelingen zijn heel gewoon op het dark web. Je kunt bijvoorbeeld een black hat hacker inhuren of drugs of wapens kopen. Het belangrijkste doel van het dark web is je online handelingen privé en onzichtbaar te maken, zodat niemand kan volgen of kijken wat je online doet. Als je black hat hacking diensten nodig hebt, is niets nuttiger dan het dark web. 

Toch is niet elk stukje informatie over het Dark Web verschrikkelijk. ProPublica, een gerenommeerde onderzoeksorganisatie, beheert een Dark Web site om veilige broncommunicatie mogelijk te maken.

Factoren die de kosten van het inhuren van een hacker beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een hacker. Enkele van de meest voorkomende factoren die de kosten van het inhuren van een hacker beïnvloeden zijn de volgende.

  • De ervaring en het vaardigheidsniveau van de hacker
  • Het type Hack dat u nodig hebt
  • De tijd die zij nodig hebben om de hack te voltooien
  • De aard van de getroffen veiligheidsmaatregelen
  • De urgentie van de taak

Conclusie

Het inhuren van een hacker om zonder toestemming toegang te krijgen tot een computer of computernetwerk is in de meeste landen illegaal en brengt voor bedrijven ernstige juridische en reputatierisico’s met zich mee. De kosten van het inhuren van een hacker kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de klus en het vaardigheidsniveau van de hacker. 

De potentiële juridische en reputatierisico’s zijn echter veel groter dan de mogelijke voordelen van het hacken van de beveiligingssystemen van uw bedrijf. Of een gerespecteerde afdeling heeft een hacker nodig om goede redenen, zoals het inhuren van een gsm-hacker om de activiteiten van een crimineel te hacken. U kunt dus de bovenstaande gids volgen voor het inhuren van een deskundige hacker. 

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *