LinkedIn Beveiligingscheck: Hoe u uw account veilig kunt houden

Reading Time: ( Word Count: )

March 20, 2023
Nextdoorsec-course

Professionals gebruiken LinkedIn als een populair social media platform om te netwerken, banen te zoeken en hun vaardigheden en ervaring onder de aandacht te brengen. Met meer dan 740 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn een doelwit geworden voor cybercriminelen die er naar streven toegang te krijgen tot persoonlijke informatie en deze te gebruiken voor snode doeleinden.

Daarom is het beveiligen van uw LinkedIn-account en het beschermen van uw gegevens cruciaal. Dit artikel bespreekt de functies van de LinkedIn beveiligingscheck en tips om beveiligd te blijven tegen LinkedIn datalekken.

Wat is LinkedIn Security Check?

LinkedIn veiligheidscontrole

LinkedIn Security Check is een reeks hulpmiddelen en functies die zijn ontworpen om u te helpen uw LinkedIn-account en persoonlijke informatie te beschermen. Het is een snelle en eenvoudige manier om uw accountinstellingen te bekijken, tweefactorauthenticatie in te schakelen en uw wachtwoord bij te werken.

U krijgt toegang tot de LinkedIn Security Check door op het pictogram “Ik” rechtsboven op uw LinkedIn homepage te klikken en “Instellingen & Privacy” te selecteren.

Bekijk: “Facebook: Een veiligheidscontrole is vereist om verder te gaan”

Waarom doet LinkedIn een veiligheidscontrole?

Zoals gezegd is LinkedIn een belangrijk doelwit voor cybercriminelen. Uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en werkgeschiedenis, kunnen worden gebruikt voor identiteitsdiefstal, phishing-zwendel en andere frauduleuze activiteiten. Door de LinkedIn Security Check in te vullen, kunt u ervoor zorgen dat uw account en gegevens veilig zijn.

Hoe passeer ik een veiligheidscontrole op LinkedIn?

Security Check is een eenvoudig proces op LinkedIn. Laten we een snelle veiligheidscontrole doen volgens de stappen. Zo doe je dat:

Uw account bekijken

De eerste stap is dat u uw rekening bekijkt en ervoor zorgt dat alle informatie juist en up-to-date is. Controleer uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, werkervaring en opleiding. Als u afwijkingen of fouten opmerkt, werk ze dan onmiddellijk bij.

Uw wachtwoord bijwerken

De volgende stap is het bijwerken van uw wachtwoord. Vergrendeld van je Linkedin account en je wachtwoord opnieuw ingesteld. LinkedIn raadt aan een sterk wachtwoord te gebruiken dat hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen bevat. Vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts, en verander uw wachtwoord regelmatig.

Twee-factor authenticatie activeren

Het is een extra beveiligingslaag die vereist dat u een code invoert die naar uw telefoon of e-mail wordt gestuurd wanneer u vanaf een nieuw apparaat inlogt op uw LinkedIn-account. Het activeren van 2FA kan ongeoorloofde toegang tot uw account voorkomen, zelfs als iemand uw wachtwoord heeft. Om 2FA in te schakelen, volgt u het gedeelte “Tweestapsverificatie” in de Beveiligingscontrole en volgt u de instructies.

Controleer uw verbonden apps en websites

Als je andere apps of websites aan je LinkedIn account hebt gekoppeld, bekijk ze dan om er zeker van te zijn dat ze legitiem en betrouwbaar zijn. Voeg beperkingen toe aan apps of websites die u niet herkent of gebruikt.

Controleer uw privacy-instellingen

Bekijk tot slot uw privacy-instellingen en pas ze zo nodig aan. LinkedIn laat u bepalen wie uw profiel kan zien, contact met u kan opnemen en uitnodigingen kan versturen. U kunt ook uw activiteitenoverzicht verbergen en gerichte reclame uitschakelen.

Wat is de LinkedIn puzzel?

Mensen raken vaak in de war met de Linkedin puzzel en denken dat het iets te maken heeft met uw veiligheid. De LinkedIn puzzel houdt niet direct verband met beveiliging en wordt vooral gebruikt om de technische vaardigheden, het probleemoplossend vermogen en het kritisch denken van een kandidaat te evalueren.

De puzzel wordt doorgaans gepresenteerd als een reeks coderingsuitdagingen, logische problemen, kikker-, kat- en lusoplos puzzels die de kandidaat binnen een bepaalde tijd moet oplossen.

Tips om uw LinkedIn-account veilig te houden

Naast het invullen van de LinkedIn Security Check zijn er nog andere manieren die u kunt toepassen om uw LinkedIn-account veilig en beveiligd te houden tegen hacks. Hier zijn enkele tips:

Wees voorzichtig met verdachte e-mails en berichten

Wees op uw hoede voor e-mails en berichten waarin om uw persoonlijke gegevens wordt gevraagd, zoals uw wachtwoord of financiële gegevens. LinkedIn zal u nooit om uw wachtwoord vragen of u een direct bericht sturen waarin om persoonlijke informatie wordt gevraagd.

Gebruik een Virtual Private Network (VPN)

Wanneer u openbare Wi-Fi gebruikt, is het essentieel om een VPN te gebruiken om uw gegevens te beschermen en te voorkomen dat hackers uw informatie onderscheppen.

Controleer uw rekeningactiviteit

Controleer regelmatig uw rekeningactiviteiten om er zeker van te zijn dat er geen ongeautoriseerde aanmeldingen of verdachte activiteiten plaatsvinden. Linkedin helpt online beperkte accounts om uw gegevens te bereiken. Als u ongewone activiteiten opmerkt, verander dan onmiddellijk uw wachtwoord en neem contact op met de klantenservice van LinkedIn.

Houd uw software up-to-date

Zorg ervoor dat uw besturingssysteem, webbrowser en antivirussoftware up-to-date zijn met de laatste beveiligingspatches en -updates. Verouderde software kan uw computer kwetsbaar maken voor cyberaanvallen.

Wees selectief over met wie je contact maakt

LinkedIn veiligheidscontrole

Wees voorzichtig met het accepteren van verbindingsverzoeken van mensen die je niet kent of vertrouwt. Controleer hun identiteit en zorg ervoor dat zij een legitieme reden hebben om verbinding te willen maken.

U kunt contact opnemen met het Linkedin support team als de LinkedIn veiligheidscontrole niet werkt.

Conclusie

LinkedIn Security Check is een waardevol hulpmiddel om uw LinkedIn-account veilig te houden. Door de in dit bericht genoemde stappen te volgen en de tips toe te passen, kunt u uw persoonlijke gegevens beschermen en het risico op cyberaanvallen verkleinen. Vergeet niet om waakzaam en proactief te blijven bij de beveiliging van uw LinkedIn account.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *