“Navigeren door cyberbeveiliging: Google’s proefprogramma om het vertrouwen van gebruikers te waarborgen”.

Reading Time: ( Word Count: )

July 19, 2023
Nextdoorsec-course

Volgens CNBC lanceert Google woensdag een nieuw proefprogramma dat sommige personeelsleden zou beperken tot het gebruik van internetvrije desktop-pc’s.

Meer dan 2.500 personeelsleden werden in eerste instantie door de organisatie uitgekozen om deel te nemen. Na het horen van de feedback veranderde het bedrijf de pilot om medewerkers de mogelijkheid te geven zich terug te trekken en vrijwilligers te verwelkomen. Op een aantal werkstations zal het bedrijf de internetverbinding uitschakelen, met uitzondering van interne webapplicaties en domeinen die eigendom zijn van Google, zoals Google Drive en Gmail. Volgens de papieren van het bedrijf zullen sommige werknemers die internettoegang nodig hebben voor hun werk een uitzondering krijgen.

Bovendien zullen sommige werknemers geen rootrechten hebben, waardoor het onmogelijk is om administratieve taken uit te voeren of het programma in te stellen.

Volgens zijn gegevens implementeert Google het programma om het gevaar van inbraken te verkleinen. Medewerkers van Google zijn vaak het doelwit van aanvallen, volgens een officieel rapport dat CNBC heeft gezien. 

Stel dat het apparaat van een Google-medewerker gecompromitteerd is. Volgens de verklaring zouden de hackers toegang kunnen krijgen tot netwerkcode en gebruikersgegevens, wat een ernstig probleem zou kunnen veroorzaken en het vertrouwen van gebruikers zou kunnen schaden.

Lees ook: “Bedreigende actor uit een staat richt zich op JumpCloud: Een gedetailleerd rapport”.

Google's proefprogramma om het vertrouwen van gebruikers veilig te stellen

Volgens de beschrijving zorgt het uitschakelen van elementaire webtoegang ervoor dat indringers niet snel een programma op afstand kunnen uitvoeren of gegevens kunnen stelen.

Het programma wordt uitgebracht nu bedrijven te maken krijgen met meer geavanceerde cyberaanvallen. Microsoft beweerde vorige week dat twee dozijn federale instellingen, zoals het State Department, in de VS en West-Europa hun zakelijke e-mailadressen gecompromitteerd hadden door Chinese spionage in een “groot” incident.

Sinds de lancering van een divisie voor de publieke sector vorig jaar, streeft Google Amerikaanse overheidscontracten na.

Het gebeurt ook terwijl Google werkt aan het versterken van zijn verdediging door zich voor te bereiden op het uitrollen van verschillende AI-tools in het hele bedrijf. De afgelopen weken heeft het bedrijf ook harder gewerkt om lekken te stoppen. 

Een van de belangrijkste doelen van Google is om de veiligheid van zijn gebruikers en diensten te garanderen, schreef een vertegenwoordiger van het bedrijf in een e-mail. We kijken dagelijks naar manieren om onze interne IT-infrastructuur te versterken tegen vijandige aanvallen.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *