“Threads vs. Twitter: Welke verzamelt je gegevens meer?”

Reading Time: ( Word Count: )

July 6, 2023
Nextdoorsec-course

De digitale wereld gonst van de escalerende rivaliteit tussen Threads, een microblogging app die eigendom is van Instagram en Meta, en social media gigant Twitter. Threads zal naar verwachting een geduchte concurrent voor Twitter worden en zal worden gelanceerd op 6 juli 2023.

Volgens een verklaring van CEO Mark Zuckerberg op donderdag heeft threads, Meta’s concurrent van Twitter, meer dan 10 miljoen aanmeldingen geoogst in de eerste uren na de lancering.

Thread is een platform dat is ontworpen om gemeenschapsdiscussies over verschillende onderwerpen te stimuleren, van de trending topics van vandaag tot de hot discussies van morgen. De app stelt gebruikers in staat om hun favoriete makers en anderen met vergelijkbare interesses te volgen en direct met hen in contact te komen. Volgens de beschrijving in de App Store kunnen individuen hun toegewijde volgers verzamelen om hun ideeën, standpunten en creativiteit wereldwijd te delen.

Lees ook: “Microsoft ontkent beschuldigingen hacktivistengroep van inbraak in 30 miljoen accounts”

Een blik op de officiële App Store release notes van beide apps suggereert dat Threads een uitgebreidere reeks gegevens verzamelt dan Twitter doet. Er zijn 14 verschillende soorten gegevens die Threads verzamelt, waaronder gevoelige gegevens, identificatiegegevens, financiële informatie, gezondheidsinformatie en winkel- en zoekgeschiedenis. Aan de andere kant verzamelt Twitter slechts informatie over zeven categorieën: locatie, identifiers, inhoud geplaatst door gebruikers, contactinformatie, gebruiksinformatie, eerdere zoekopdrachten op het web en transacties.

Op Threads krijg je een grotere tekenlimiet dan de standaard 280 tekens van Twitter – 500 tekens om precies te zijn.

Threads deelt echter een standaardfunctie met Twitter die al jaren een steunpilaar is – er is geen optie om een bericht te bewerken nadat het is gepubliceerd.

Op dit moment vergt zelfs het posten van eenvoudige tekstthreads op het platform wat tijd, waardoor de vraag rijst of Meta zijn backendsystemen wel voldoende heeft geoptimaliseerd. Elke post die ik tot nu toe heb gemaakt heeft ongeveer vijf seconden nodig om live te gaan, waarschijnlijk door de golf van nieuwe gebruikers waar Meta mee te maken heeft. De CEO van Meta, Mark Zuckerberg, die @Zuck heet op Threads, heeft 49.200 supporters, een enorme stijging ten opzichte van de 45.000 die hij eerder had.

Ondertussen heeft Twitter zijn deel van controverses gehad, waarbij CEO Elon Musk werd bekritiseerd voor het beperken van het aantal tweets dat zichtbaar is voor niet-geverifieerde gebruikers. Dit beleid leidde tot grote ophef onder Twitter-gebruikers.

Verschillende controversiële beslissingen hebben Musk’s leiderschap van Twitter gekenmerkt. Een belangrijke verbetering was de introductie van een verificatiesysteem op basis van abonnementen, waardoor gebruikers het prestigieuze blauwe chequesymbool konden krijgen door maandelijks $8 te betalen.

Rapporten hebben aangegeven dat Threads een nauwe relatie heeft met Instagram, waarbij gebruikers hun Instagram-login moeten gebruiken voor toegang en dezelfde gebruikersnaam en profielfoto moeten delen. Gezien de controverses van Meta in het verleden, zoals het Cambridge Analytica-schandaal en privacyproblemen, zal de zich ontvouwende concurrentie tussen Threads en Twitter techmagnaten Mark Zuckerberg en Elon Musk tegen elkaar opzetten.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *