TikTok kan telefoon niet ontkoppelen vanwege accountbeveiliging; wat te doen?

Reading Time: ( Word Count: )

March 10, 2023
Nextdoorsec-course

TikTok is een beroemd social media platform dat de wereld heeft ingehaald en waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. Gebruikers kunnen echter soms problemen ondervinden met hun accounts, zoals het niet kunnen deblokkeren van hun telefoonnummers vanwege de accountbeveiliging.

Dit kan frustrerend zijn voor gebruikers die naar een nieuw telefoonnummer willen overstappen of hun telefoonnummer uit hun account willen verwijderen. Dit artikel gaat in op de oorzaken van dit probleem en biedt oplossingen om het op te lossen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw telefoonnummer niet kunt ontkoppelen van uw TikTok-account, en de volgende zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken.

Veiligheidsmaatregelen

Een van de belangrijkste redenen waarom TikTok je telefoonnummer niet kan ontkoppelen is vanwege de getroffen veiligheidsmaatregelen, en TikTok vereist dat gebruikers voor veiligheidsdoeleinden telefoonnummers aan hun accounts koppelen.

Alleen de gebruiker heeft toegang tot zijn account via een geverifieerd telefoonnummer. Als TikTok bovendien verdachte activiteiten op een account ontdekt, zoals meerdere aanmeldingen vanaf verschillende apparaten of locaties, kan het account om veiligheidsredenen worden vergrendeld.

In dergelijke gevallen kunnen gebruikers hun telefoonnummers niet ontkoppelen totdat zij hun account op een andere manier hebben geverifieerd.

Bekijk: Hoe beveilig je een TikTok-account?

Meerdere gekoppelde rekeningen

Een andere reden waarom u uw telefoonnummer niet kunt ontkoppelen, is dat u het aan meerdere TikTok-accounts hebt gekoppeld, en TikTok staat slechts één telefoonnummer per account toe.

Als u uw telefoonnummer dus aan meerdere accounts hebt gekoppeld, kunt u het van geen enkele daarvan loskoppelen totdat u het verwijdert.

Hangende transacties

Als u lopende transacties op uw TikTok-account hebt, kunt u uw telefoonnummer mogelijk niet ontkoppelen. Dit komt omdat TikTok vereist dat alle transacties zijn voltooid voordat u wijzigingen in uw account kunt aanbrengen, waaronder het ontkoppelen van uw telefoonnummer.

Alle bovenstaande redenen zijn ook waarom je geen e-mails kunt ontkoppelen op TikTok.

Als u problemen ondervindt of zich afvraagt hoe ik het telefoonnummer van mijn TikTok-account loskoppel. Er zijn verschillende methoden om het probleem op te lossen.

Uw account verifiëren

Je moet proberen je TikTok account te verifiëren. TikTok biedt verschillende verificatiemethoden, zoals e-mailverificatie of SMS-verificatie. U kunt de optie kiezen die voor u het beste werkt en de instructies volgen om uw account te verifiëren.

Zodra uw account is geverifieerd, kunt u uw telefoonnummer ontkoppelen. Mensen vragen vaak; Hoe verander je je telefoonnummer op TikTok zonder verificatie? Om veiligheidsredenen kan dat niet zonder verificatie.

Neem contact op met de klantenondersteuning van TikTok

Als je hulp nodig hebt bij het verifiëren van je account, neem dan contact op met de klantenservice van TikTok. Zij kunnen u helpen met alle problemen in verband met uw account, inclusief het deblokkeren van uw telefoonnummer. Je kunt contact met ze opnemen via de TikTok klantenservice chat of nummer via de TikTok app of door ze direct te mailen. U kunt contact opnemen met TikTok ondersteuning voor uw account herstel vergrendeld om welke reden dan ook.

Telefoonnummer van andere accounts verwijderen

TikTok kan telefoon niet ontkoppelen vanwege accountbeveiliging

Als u uw telefoonnummer aan meerdere TikTok-accounts hebt gekoppeld, moet u het van al deze accounts verwijderen voordat u het van uw huidige account kunt ontkoppelen. Als je niet weet hoe je mijn telefoonnummer van een andere telefoon kunt verwijderen, is hier een gids.

 1. Open de TikTok-app op de telefoon waarvan u uw telefoonnummer wilt ontkoppelen.
 2. Ga naar je profiel door op de knop “Ik” rechtsonder in het scherm te tikken.
 3. Klik op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm om uw instellingen te openen.
 4. Selecteer “Account beheren” in de lijst met opties.
 5. Tik op “Telefoonnummer” om het aan de rekening gekoppelde telefoonnummer te bekijken.
 6. Klik op “Ontkoppel telefoonnummer” en bevestig de actie wanneer daarom wordt gevraagd.

Als u wilt leren hoe u een telefoonnummer uit TikTok kunt verwijderen/wijzigen zonder een oud nummer, zijn hier de volgende stappen.

 1. Open de TikTok-app op het toestel en ga naar je profiel.
 2. Klik op het symbool met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm om uw instellingen te openen.
 3. Selecteer “Account beheren” in de lijst met opties.
 4. Tik op “Telefoonnummer” om het aan de rekening gekoppelde telefoonnummer te bekijken.
 5. Tik op “Wijzig telefoonnummer” en selecteer “Gebruik e-mail in plaats daarvan”.
 6. Voer het e-mailadres in dat gekoppeld is aan uw TikTok-account en volg de instructies om uw e-mailadres te verifiëren.
 7. Zodra uw e-mail is geverifieerd, zou u een bericht moeten zien dat uw telefoonnummer is losgekoppeld van uw TikTok-account.

Conclusie

De beveiligingsmaatregelen van TikTok zorgen ervoor dat gebruikersaccounts veilig blijven. Ze kunnen echter soms problemen veroorzaken, zoals het onvermogen om een telefoonnummer los te koppelen van een rekening. Als u dit probleem tegenkomt, kunt u uw account verifiëren, uw telefoonnummer uit alle gekoppelde accounts verwijderen of contact opnemen met de klantenservice van TikTok voor hulp. Door de stappen te volgen, zou je het probleem moeten kunnen oplossen en TikTok zonder problemen kunnen blijven gebruiken.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *