“Twitter overweegt rechtszaak tegen Meta over Threads App”.

Reading Time: ( Word Count: )

July 9, 2023
Nextdoorsec-course

Twitter overweegt Meta voor de rechter te slepen vanwege de snel groeiende concurrerende applicatie Threads. Threads, afgelopen woensdag gelanceerd voor een groot publiek, lijkt opvallend veel op Twitter. De leiding van Meta heeft het gepromoot als een vriendelijker alternatief voor Twitter.

Elon Musk van Twitter heeft verklaard dat “concurrentie eerlijk is, oneerlijkheid niet”, maar Meta heeft beschuldigingen in een juridisch document dat Threads werd ontwikkeld met de hulp van voormalige Twitter-medewerkers weerlegd.

Sinds de lancering zijn meer dan 70 miljoen mensen lid geworden van Threads, meldt Meta.

Volgens Statista heeft Twitter ongeveer 350 miljoen gebruikers.

Volgens een SEC filing uit 2013 had Twitter vier jaar nodig om hetzelfde aantal gebruikers te verzamelen als Threads in één dag. Twitter moest zijn gebruikersbestand echter vanaf de grond opbouwen, terwijl Threads gebruikmaakte van Meta’s claim van twee miljard bestaande maandelijkse gebruikers op Instagram.

Lees ook: “Threads vs. Twitter: Welke verzamelt je gegevens meer?”

De interface van Threads lijkt veel op die van Twitter; de nieuwsfeed en reposting-functies leken opvallend veel op elkaar. Het Amerikaanse auteursrecht beschermt echter geen ideeën. Om een rechtszaak te winnen, moet Twitter dus aantonen dat zijn eigen intellectuele eigendom, zoals softwarecode, is gestolen.

In een ontwikkeling die voor het eerst aan het licht werd gebracht door Semafor, een nieuwsorganisatie, heeft Alex Spiro, de advocaat van Twitter, een brief gestuurd naar de CEO van Meta, Mark Zuckerberg. De brief beschuldigt Meta van “opzettelijk, doelbewust en onwettig misbruik van Twitter’s handelsgeheimen en ander intellectueel eigendom” om Threads te ontwerpen.

Spiro beweerde dat Meta ex-Twitterpersoneel aanwierf dat “toegang had en nog steeds heeft tot de handelsgeheimen en andere zeer vertrouwelijke gegevens van Twitter”. Hij beweerde dat dit Meta’s ontwikkeling van wat hij een “kloon” van de Threads app noemde enorm vergemakkelijkte.

In een bericht op Threads weerlegde Meta-woordvoerder Andy Stone de aantijging door te zeggen: “Niemand in het engineeringteam van Threads is een ex-Twitter werknemer – dat is gewoonweg onjuist.”

Twitter overweegt rechtszaak tegen Meta

Musk en Zuckerberg hebben de rivaliteit over Threads erkend, een app die verbonden is met Instagram maar onafhankelijk functioneert. Terwijl Threads in 100 landen debuteerde, verbrak Zuckerberg zijn stilzwijgen van meer dan een decennium op Twitter om een virale meme te posten van twee Spider-Man personages, bijna identiek, die naar elkaar wijzen, wat een confrontatie impliceert.

Twitter overweegt rechtszaak tegen Meta

Kort daarna, toen “Threads” wereldwijd trending was op zijn platform, merkte Musk op: “Aangevallen worden door vreemden op Twitter is oneindig veel beter dan je overgeven aan de kunstmatige vrolijkheid van Instagram.”

De CEO van Twitter, Linda Yaccarino, verklaarde donderdag in een tweet dat het platform weliswaar vaak wordt gekopieerd, maar dat het onmogelijk na te maken is.

Twitter overweegt rechtszaak tegen Meta

Zowel Meta als Twitter hebben dit jaar aanzienlijke personeelsinkrimpingen doorgevoerd. Meta kondigde in april aan dat het zijn personeelsbestand met ongeveer 10.000 personen wil inkrimpen.

Twitter kende een aanzienlijk verlies van zijn 7.500 werknemers, waarbij maar liefst 80% werd ontslagen in opeenvolgende afvloeiingsfasen nadat de heer Musk in oktober vorig jaar de controle overnam.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *