Zijn oudere Android-versies veilig? 5 veiligheidstips

Reading Time: ( Word Count: )

July 9, 2021
Nextdoorsec-course

Bent u een Android-telefoongebruiker? Vindt u het moeilijk om uw telefoon te beschermen tegen malware-aanvallen? Zo ja, dan is deze stap-voor-stap gids over “hoe oude android telefoons veilig te houden” iets voor jou. Vergeleken met iOS-toestellen hebben Android-toestellen meer updates nodig om alles soepel te laten verlopen. Expert zegt dat sinds de begindagen van het Android besturingssysteem, het te maken heeft gehad met verschillende vertragingen. Ondanks al deze problemen kiezen verschillende mensen toch voor Android-toestellen. Nu, laten we het antwoord vinden op de wijdverspreide vraag, “zijn oudere android versies veilig om te gebruiken.”

Hoe houd je oude Android-telefoons veilig?

Om je Android-telefoons veilig te houden, heb je voortdurend updates nodig. Deze updates beschermen uw Android-telefoon tegen alle malware-aanvallen. Ook helpen deze updates je telefoon soepeler te werken, wat resulteert in uitstekende algemene prestaties. Hier is je stap-voor-stap gids over hoe je oude android telefoons veilig kunt houden.

Zijn oudere android versies veilig

1: Download apps altijd uit de Play Store

We weten allemaal dat Google Android-telefoons aanstuurt. Daarom heb je op elke Android-telefoon toegang tot de Play-winkel van Google. U moet altijd toepassingen downloaden uit de Play Store om uw telefoon veilig te houden. Je zou kunnen zeggen dat we allemaal hetzelfde doen, maar sommige techneuten raden je misschien aan om een app of spel te proberen via een externe bron. Denk niet aan zulk advies. Wanneer de play store miljoenen verschillende apps en games heeft, is het niet nodig om je OS te riskeren door een app te krijgen via een ongeautoriseerde bron.

Bekijk: Is Facebook Video Calling veilig en privé?

2: Blijf zoeken naar updates

Volgens Google blijven ze OTA (Over-the-air updates) sturen naar android 8, android 9, android 10 en android 11. Als je telefoon op Android 8 of hoger draait, zul je regelmatig updates blijven ontvangen. Als je er zo een hebt, is dat uitstekend, want je telefoon is dan in hoge mate beschermd en beveiligd.

Eén ding moet hier worden vermeld: de fabrikant van je smartphone is er ook verantwoordelijk voor dat je deze updates zonder problemen krijgt. Samsung belooft bijvoorbeeld beveiligingsupdates voor drie jaar. Dus, voor de toekomst, neem een telefoon die beveiliging en software-updates belooft voor ten minste drie jaar.

3: Geef derden geen toegang tot uw apparaat

Zoals we hebben besproken, moet men aarzelen om een toepassing van een derde bron te downloaden. Deze maatregel is essentieel om ervoor te zorgen dat niets de gebruikerservaring onderbreekt of de beveiliging van uw telefoon schaadt. We hebben gevallen gezien waarin gebruikers ernstige mobiele beveiligingsproblemen meldden na het downloaden van apps via een niet-geautoriseerde bron. Dus, pas op.

4: Installeer een antivirus

Net als voor pc’s heb je ook voor je Android-smartphone een aantal uitstekende antivirusopties. Een antivirus houdt, zoals de naam al zegt, uw telefoon veilig tegen verdachte malware-aanvallen. Het zorgt er ook voor dat alle gegevens van uw Android-telefoon veilig zijn. Geloof ons; een antivirus helpt wel degelijk. Test het uit; als het werkt, kunt u het updaten naar premium. Als u nog steeds niet zeker bent, kunt u een gratis antivirustoepassing proberen.

5: Nog steeds niet tevreden? Probeer een derde partij OS

Ja, je hoort het goed; je kunt je telefoon updaten naar een OS van derden, zoals LineageOS. Geen twijfel, het is een nieuwe naam, maar het is niet zo slecht. Als je klaar bent met je Android OS en niets werkt, overweeg dan om over te stappen op een ander OS. Ongetwijfeld kunnen er haperingen zijn, en geen enkel besturingssysteem belooft levenslange beveiliging en software-updates. Bovendien is voor sommigen het
Android OS
misschien niet werken zoals ze willen. Dergelijke gebruikers kunnen deze optie overwegen.

Bekijk:
Cybersecurity Vs Network Engineer

Samenvatting:

Nu hoef je niet meer te zoeken, “zijn oudere android versies veilig.” Je hebt het antwoord bij je. Als u uw telefoon up-to-date houdt met de laatste beveiligingspatch, gebeurt er niets mee, mits u geen apps en games downloadt uit app-winkels van derden. Android-telefoons zijn dus niet zo slecht, zoals sommige gebruikers veronderstellen, vooral die met iOS. Je moet echter een beetje voorzichtig zijn met sommige van zijn handelingen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

V: Is Android 8 nog steeds veilig?

A: Het is veilig, mits je het hebt bijgewerkt naar de laatste beveiligingspatch.

V: Is Android 7 nog steeds veilig om te gebruiken?

A: Het is tot op zekere hoogte veilig. Wees voorzichtig met je downloads.

V: Hoe kan ik een oude Android-telefoon bijwerken naar de nieuwste versie?

A: JGa naar de instellingen van je telefoon. Klik op over telefoon/software, en controleer op updates (indien beschikbaar). Update je telefoon.

V: Is Android 6 veilig?

A: Het is beter om telefoons te vermijden die op Android 6 blijven hangen. Er kunnen risico’s zijn.

V: Is het veilig om een oude Android-tablet te gebruiken?

A: Dat hangt af van het model dat u wilt gebruiken. Als het op android 8 of hoger staat, kun je ervoor gaan.

V: Is Android 9 nog steeds veilig

A: Ja, Android 9 is voor een groot deel een veilig OS.

Ga voor meer tips en gidsen over online beveiliging naar
Nextdoorsec.com
.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *