Betekenis “Je beveiligingscode is gewijzigd in WhatsApp” uitgelegd

Reading Time: ( Word Count: )

February 19, 2023
Nextdoorsec-course

WhatsApp is nu een van de meest gebruikte instant messaging-applicaties. Miljarden gebruikers gebruiken het dagelijks om contact te houden via onder andere sms’jes, afbeeldingen, video’s, videochats en spraaknotities.

Het vermogen om automatisch te upgraden om plaats te maken voor recente gereedschappen en functies is slechts een van de vele mogelijkheden.

Veel mensen zijn verontrust en denken aan de melding “Uw beveiligingscode is gewijzigd in WhatsApp,” wat betekent! Als u deze waarschuwing hebt gezien of gehoord, wordt in dit bericht uitgelegd wat dit betekent en hoe u deze irritante waarschuwingen niet langer kunt ontvangen.

Zie ook: Fix “Sorry, er is iets misgegaan” Facebook-fout in 2023

Wat is de beveiligingscode in WhatsApp?

je beveiligingscode is veranderd in whatsapp wat betekent

WhatsApp gebruikt beveiligingscodes om te garanderen dat alle gesprekken, berichten en andere app-interacties van de ene naar de andere kant goed worden versleuteld. Dit zorgt ervoor dat de enige mensen die uw communicatie kunnen zien, de eigenaar en de persoon met wie hij praat zijn.

Deze beveiligingscode wordt vaak weergegeven als een getal van 60 cijfers of een QR-code in het venster met contactinformatie.

Er zijn geen dubbele beveiligingscodes omdat de website deze gebruikt om de versleuteling en vertrouwelijkheid van de berichten die tussen de abonnees worden overgedragen te controleren.

Betekenis “Je beveiligingscode is gewijzigd in WhatsApp” uitgelegd

Mensen maken zich zorgen wanneer hun WhatsApp-beveiligingscode wordt gewijzigd zonder hun telefoon te veranderen. Ze denken dat hun WhatsApp is geblokkeerd of gehackt. De beveiligingscode tussen twee gebruikers (u en een andere persoon) kan van tijd tot tijd veranderen. Je kunt een bericht van WhatsApp ontvangen waarin staat dat je beveiligingscode om verschillende redenen is gewijzigd. 

Je hoeft dus niet na te denken of je zorgen te maken over waarom ik meldingen krijg over het wijzigen van beveiligingscodes van een contactpersoon die me heeft geblokkeerd op WhatsApp.

 • Een van die oorzaken kan de herinstallatie van WhatsApp door jou of een van je vrienden zijn.
 • Je beveiligingscode is veranderd omdat er weer een geregistreerde WhatsApp op hun telefoon stond of op een nieuw apparaat.
 • Deze melding geeft aan dat u of de andere persoon van telefoonnummer is gewisseld.
 • Het kan zijn omdat ze het apparaat hebben bijgewerkt of een gekoppeld apparaat hebben verwijderd of vervangen.
 • Ten slotte kan dit bericht verschijnen als de gebruiker of u het aantal gekoppelde apparaten verwijdert of verhoogt. 
 • Belangrijk is dat het eenvoudig is om de juistheid van de nieuwe code te bevestigen, ook al is deze bijgewerkt.

Hoe de melding “Uw beveiligingscode is gewijzigd” te vermijden

Als je wilt voorkomen dat deze melding verschijnt en wilt weten hoe je wijzigingen in beveiligingscodes in WhatsApp kunt verbergen, is dit je gids.

Het is eenvoudig om uit te zoeken hoe je de herinnering aan de WhatsApp-beveiligingscode kunt in- en uitschakelen. Het proces is eenvoudig; er is dus niets aan de hand.

 • Start WhatsApp.
 • Tik op meer opties 
 • Kies instellingen
 • Selecteer rekening
 • Selecteer veiligheid 
 • Sta “beveiligingsmeldingen op deze telefoon weergeven” toe.

Enkele nuttige Whatsapp functies die u moet kennen

WhatsApp wordt geleidelijk aan een innovatieve communicatiesoftware, en er worden maandelijks nieuwe functies geïntroduceerd. Er bestaan verschillende interessante nieuwe technieken om in contact te blijven met behoud van privacy en vertrouwelijkheid. Hier zijn er een paar.

Rustig een groep verlaten

Onlangs nog konden de gebruikers van elke groep weten wanneer iemand de groep verliet. Met de meest recente versie van WhatsApp kun je groepen stilletjes verlaten zonder andere deelnemers te informeren. Anderen kunnen alleen merken dat u een groep hebt verlaten door de lijst met deelnemers in de instellingen te bekijken. 

Blokkeer anderen voor het maken van schermafbeeldingen

Vroeger, wanneer je een video of een foto stuurde met View Once, kon de andere gebruiker een screenshot maken of het scherm opnemen om je video op te slaan zonder dat hij dat wist. De nieuwste functie voorkomt dat screenshots van View Once teksten de privacy van uw inhoud beschermen.

WhatsApp gebruiken op een pc

Een optie om WhatsApp op je pc te gebruiken is via WhatsApp Web, hoewel veelvuldig aanmelden vervelend kan zijn. Maar nu WhatsApp een gespecialiseerde, native applicatie voor Windows heeft uitgebracht, is het makkelijker te gebruiken op de pc.

Bepaal wie u kan toevoegen aan de Whatsapp-groep

Je hebt controle over wie je kan toevoegen aan WhatsApp-groepen. Gemakkelijk toegang tot Privacy en Groepen door te gaan naar Instellingen > Account. Iedereen, Mijn contactpersoon of Mijn contactpersonen behalve selecteren is nu mogelijk. Mensen kunnen je niet toevoegen aan WhatsApp-groepen totdat je ze toestemming geeft.

Uw stemopname hervatten

je beveiligingscode is veranderd in whatsapp wat betekent

Stel, je gebruikt WhatsApp om een spraakbericht te maken en plotseling komt er een dringende tekst binnen waarop je moet reageren. U moet de opname stoppen, het probleem afhandelen en vanaf het begin opnemen. 

Maar dat is niet meer het geval. U kunt de balk omhoog doen, vergrendelen terwijl u uw audioboodschap opneemt, en de gewenste actie uitvoeren.

Conclusie

De informatie in dit bericht had moeten verduidelijken wat het betekent als je beveiligingscode in WhatsApp wordt gewijzigd. Nu kun je je WhatsApp-account deactiveren, je contactnummer wijzigen of van telefoon veranderen zonder je zorgen te maken over risico’s. 

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *