Cybersecurity Vs Network Engineer – Top 3 verschillen die je moet weten

Reading Time: ( Word Count: )

July 9, 2021
Nextdoorsec-course

Zonder cyberbeveiliging kunnen bedrijven op het web niet overleven in dit digitale tijdperk. Af en toe zien we malware-aanvallen om ons heen gebeuren. Net als op de offline markt zijn er ook op het internet overvallen die we kennen als hackers.

Hun doel is om de informatie en privégegevens van personen en bedrijven te hacken. Daarom is webbeveiliging, beter bekend als cyberbeveiliging, essentieel geworden.

Mettertijd is cyberbeveiliging sterk geëvolueerd. Tegenwoordig willen de meeste IT-professionals hun carrière beginnen als cyberbeveiligingsspecialist. Maar met de toegenomen vraag naar dergelijke specialisten is dit specifieke gebied behoorlijk verzadigd geraakt.

Dus, hoe kom je binnen? Nou, je kunt in het cybersecurity domein springen als netwerk engineer. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is de realiteit. Laten we dus eerst het verschil leren tussen een netwerkingenieur en een cyberbeveiligingsingenieur. Dit verschil zal u helpen bij uw beslissing.

Kijk eens:
Welke programmeertaal gebruiken ethische hackers?

Verschil tussen Netwerk Engineer en Cyber Security Engineer

Verschil tussen Netwerk Engineer en Cyber Security Engineer

Zoals besproken werken zowel netwerk- als cyberbeveiligingsingenieurs hard om waardevolle informatie en netwerkinfrastructuur voor hun respectieve klanten of bedrijven te beschermen. Dit is wat hen onderscheidt:

1: Verschil in functie:

De functie of taakomschrijving van deze functies is het eerste wat hen onderscheidt. Een cybersecurity engineer zorgt voor het hele systeem en de aangesloten componenten.

Het is zijn taak om alle software- en hardwarecomponenten van een IT-infrastructuur in de gaten te houden, zodat niemand het hele systeem probeert te kapen.

De netwerkingenieur moet de netwerkinfrastructuur van een IT-bedrijf beheren, beschermen en beveiligen. Omdat hackers ook geïnteresseerd zijn in het kapen van de netwerksystemen van verschillende organisaties, hebben alle kleine tot middelgrote IT-bedrijven een team van netwerkingenieurs om hun netwerkinfrastructuur veilig en beveiligd te houden.

2: Netwerk Engineer Vs Cybersecurity Salaris:

Hoewel de aard van deze beroepen niet veel verschilt, is het salarisniveau verschillend. Zo worden cyberbeveiligingsmedewerkers iets hoger betaald dan netwerkingenieurs.

Merk op dat het woord ingenieur niet betekent dat elke baan die met deze term geassocieerd wordt hoger betaald zou worden. Uiteindelijk gaat het om de vaardigheid.

3: Aard van de baan:

Wanneer we cyberbeveiliging vergelijken met netwerkingenieurs, moeten we de nadruk leggen op hun respectieve functies.

Netwerkbeveiligers hebben te maken met de vraag hoe zij de netwerkinfrastructuur van een organisatie kunnen versterken. Maar tegelijkertijd moeten cyberbeveiligingsprofessionals de algehele
IT infrastructuur
van elke organisatie.

Bekijk onze gratis OSCP cursus:
Dag 0 OSCP | Het pad naar Offensive Security Certified

Conclusie:

Dus, laten we deze discussie eindigen, cybersecurity vs netwerk engineer. Beide zijn respectabele beroepen. Ongeacht je carrière kun je in de VS gemakkelijk meer dan 100.000 dollar per jaar verdienen.

Het belangrijkste is dat u alle cruciale verschillen kent. Als u ze allemaal kent, kunt u een wijs besluit nemen. Ik hoop dat dit artikel over “cybersecurity vs network engineer” u zal helpen het verschil tussen beide te begrijpen. Als u dit artikel nuttig vindt, deel het dan met uw omgeving. Bezoek onze
cyberbeveiligingsblog
voor meer tips en gidsen.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *