Hoe een Youtube kanaal veilig te stellen in 2023

Reading Time: ( Word Count: )

November 30, 2022
Nextdoorsec-course

Youtube is een uitstekend platform om je merk te promoten. Mensen zetten verschillende kanalen op met YouTube-extensies en meldingen om een breder publiek te bereiken. Door zijn enorme wereldwijde publiek blijft het een voortdurend doelwit voor cybercriminelen, dus hoe beveilig je een Youtube-kanaal?

De afgelopen jaren zijn er relatief meer incidenten geweest van het hacken van YouTubekanalen. Daarom besteedt het team nu meer aandacht aan de beveiliging van youtube.

Waarom is het belangrijk om een Youtube kanaal te beveiligen?

Hoe een Youtube kanaal beveiligen

Miljoenen Youtube-gebruikers zijn zo geobsedeerd door het zoeken naar de volgende virale sensatie dat ze het risico van cyberaanvallen die ze op elk moment kunnen tegenkomen, negeren. Gebruikers krijgen het druk met het maken van unieke Youtube studio content dat ze niet nadenken over veiligheidskwesties. Ze zoeken op “wordt youtube nu gehackt?” en zo niet, dan houden ze zich helemaal niet bezig met zulke zaken. 

Het beveiligen van een Youtube kanaal moet de belangrijkste focus zijn van elke gebruiker, want als een hacker toegang krijgt tot uw kanaal, verliest u uw kanaal en nog veel meer dingen. Het kan uw reputatie en persoonlijke informatie aantasten, waaronder e-mail, contactnummer, adres, bankrekeninggegevens en nog veel meer. Het is dus beter om nu zekerheid te hebben in plaats van later spijt te krijgen. 

Hoe beveilig je een Youtube kanaal?

Toegang tot uw account is gemakkelijker dan u dacht dankzij geavanceerde cyberaanvalsmethoden zoals social engineering en vele andere. Dus hoe beveilig je een Youtube kanaal tegen hackers? U kunt verschillende veiligheidsmaatregelen treffen om uw kanaal te beschermen tegen hackers. 

Youtube heeft ook enkele van de primaire stappen op zijn officiële site vermeld. De meeste hebben een specifiek verband met Google accountbescherming; laten we ze afzonderlijk bekijken.

Zie ook: Hoe herstelt u een gehackt Facebook-account?

Wachtwoordbescherming

De meest cruciale stap om je Youtube kanaal te beveiligen is het beveiligen van je wachtwoord, wat op verschillende manieren kan. 

  • Stel eerst een sterk wachtwoord in met letters, cijfers, hoofdletters, etc., dat uniek is voor uw andere accounts.
  • De kans op hacken is groter als u een eenvoudig en hetzelfde wachtwoord gebruikt voor al uw accounts. Hackers kunnen uw account hacken op een minder veilige website, en als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor uw google-account, loopt u een groot risico om gehackt te worden.
  • Het klinkt misschien cliché, maar regelmatig je wachtwoord veranderen is ook een uitstekende stap om je account veilig te houden. 
  • Deel uw wachtwoord met niemand anders, ook niet als u in een team werkt. 
  • Wanneer u zich aanmeldt vanaf het apparaat van iemand anders, schakelt u de optie “onthoud mijn wachtwoord” uit.

Twee-factor authenticatie (2FA) activeren

Door 2FA te activeren kunt u uw account op twee manieren beveiligen. Samen met het wachtwoord kunt u vertrouwelijke informatie toevoegen, zoals een tekst op uw telefoon of een geheime sleutel op een ander apparaat om uw identiteit te bevestigen.

Gebruik Advance Protection Program

Het overwegen van het geavanceerde beschermingsprogramma is nuttig voor extra veiligheidsniveau. Het Advanced Protection Program beschermt personen met vertrouwelijk materiaal en hoge zichtbaarheid tegen kwaadaardige online bedreigingen. 

Wees voorzichtig bij het aanmelden met een nieuw apparaat

Tegenwoordig is het gebruikelijk om meer dan één apparaat te hebben, zoals een telefoon, laptop, tab, smartwatch, enz. Het is wel handig om vanaf alle apparaten in te loggen op je account om je kanaal te bedienen, maar het is geen verstandige keuze. Uw kanaal komt in gevaar als een apparaat malware heeft, waardoor het kwetsbaarder wordt voor cyberaanvallen.

Zorgvuldig gebruik van een browser

Hoe een Youtube kanaal beveiligen

Wees voorzichtig bij het gebruik van elke browser, haal persoonlijke en professionele accounts niet door elkaar en houd ze gescheiden. Voor Google Chrome kunt u een nieuw profiel aanmaken om specifiek voor het Youtube-kanaal te gebruiken. Voeg geen onnodige extensies of Apps toe, en zoek een manier om dit nieuwe profiel te vergrendelen. U moet alle extra apps en extensies verwijderen die een derde partij toegang geven tot uw account. 

Niet alle extensies zijn veilig, en hetzelfde geldt voor apps; ze kunnen een bron van cyberaanvallen zijn om uw accounts te hacken. Om alle gedownloade en bestaande plugins in de browser te bekijken, gaat u naar Menu > Meer hulpmiddelen > Extensies. Met één klik kunt u de geselecteerde deactiveren of verwijderen. 

Google Herstelformulier

Het invullen van uw Google account herstelformulier is een van de kritische stappen om uw Youtube kanaal te beveiligen. U vindt het misschien ongemakkelijk om uw contactnummer aan het bedrijf te geven, maar het komt van pas wanneer iemand uw rekening illegaal probeert te bereiken. 

Wees u bewust van cyberaanvallen

Krijg een grondige kennis van verschillende manieren van cyberaanvallen. Als u genoeg weet over de verschillende methoden die een cybercrimineel gebruikt om toegang te krijgen tot uw account, kunt u zich gemakkelijk beschermen tegen die aanvallen. Zoals op je hoede zijn voor spammy e-mails die om persoonlijke gegevens vragen en iets verleidelijks aanbieden, links en bijlagen die malware naar je systeem brengen en het beschadigen. 

Conclusie

Als u slechts een kijker bent, dan hoeft u zich geen zorgen te maken of u gehackt kunt worden door naar een Youtube-video te kijken. Maar als u uw inhoud met anderen wilt delen, moet u weten hoe u een veilig Youtube-kanaal en een veilige naam en reputatie kunt creëren. Als u de bovengenoemde basisstappen volgt, kunt u veilig blijven in deze digitale wereld vol cybercriminelen en uw Youtube-kanaal beveiligen.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *