Hoe houdt u uw sociale media-accounts veilig voor hackers?

Reading Time: ( Word Count: )

August 12, 2021
Nextdoorsec-course

Het gebruik van sociale media neemt met de dag toe. Sociale media bieden ons veel dingen om ons te vermaken, te leren en te verdienen. Tegelijkertijd hebben sociale media veel neveneffecten.

Wanneer u een toepassing online gebruikt, wordt uw veiligheid blootgesteld aan het internet. U moet enkele voorzorgsmaatregelen nemen om uw online aanwezigheid op het internet te beveiligen.

Als u geen voorzorgsmaatregelen neemt, brengt u uw privacy in gevaar. Er zijn veel slechteriken (hackers) op het internet. Hackers zijn op zoek naar manieren om gevoelige informatie te stelen, zoals uw mobiele nummer, creditcardnummer en andere persoonlijke gegevens. Zij kunnen deze gegevens verkopen op het dark web, en uw gegevens kunnen zonder uw toestemming worden gebruikt voor verschillende illegale doeleinden.

Maar wacht, je hoeft je helemaal geen zorgen te maken. Als u enkele tips volgt, kunt u effectief
uw online aanwezigheid op Facebook
en andere sociale netwerken. Wij presenteren u de top 5 tips om veilig te blijven op sociale media.

Hoe houdt u uw sociale media-accounts veilig voor hackers?

5 tips om uw sociale media-accounts veilig te houden

1. Wees selectief met toepassingen van derden

Apps van derden, zoals postplanners voor sociale media, hebben toegang tot uw account nodig. Controleer of alleen legitieme toepassingen toegang krijgen. Lees ook de details van waartoe u de toepassing toegang verleent.

Sommige toepassingen vereisen bijvoorbeeld slechts minimale toestemming om inhoud te lezen en te uploaden, dus lees altijd de mini-print alvorens toestemming te geven. Log in op al uw sociale netwerkaccounts en kijk tot welke apps u momenteel toegang heeft. Deze links naar populaire sociale netwerken kunnen u helpen uitzoeken wat u toestaat en de toegang intrekken tot alles wat u niet vertrouwt of niet gebruikt.

2. Gebruik een sterk wachtwoord

Het onthouden van “sterke” wachtwoorden kan een hele klus zijn. Totdat hij werd gehackt,
hield Facebook-bedenker Mark Zuckerberg niet van complexe wachtwoorden…
.

Zijn Twitter, Instagram en Pinterest accounts werden gehackt, waarbij zijn wachtwoord “Dadada” bleek te zijn. Hieruit blijkt dat de meeste mensen de kracht van hun wachtwoord niet serieus nemen. Maar u moet een sterk wachtwoord kiezen om uw accounts te beveiligen tegen hackers.

Er zijn specifieke hulpmiddelen beschikbaar om de sterkte van wachtwoorden te controleren, maar ik raad altijd de handmatige methode aan om de sterkte van wachtwoorden te controleren. Probeer het alfabet, cijfers en speciale tekens te gebruiken om een sterk wachtwoord in te stellen. Deze combinatie beschermt uw account tegen brute force attacks. U kunt bijvoorbeeld uw wachtwoord instellen als “Securepass!@842”.

Bekijk Leetcode vs Hackerrank vs Topcoder: Verschil uitgelegd

3. Gebruik een antivirus

Kies altijd de beste lokale ISP’s in uw omgeving. De lokale dienstverleners doen niet veel moeite voor hun beveiliging, wat altijd resulteert in inbreuken op de gebruikersgegevens. U kunt ook een antivirusprogramma installeren zoals Malwarebytes, dat een gratis versie heeft. Ik raad de pro-versie aan, maar als uw budget beperkt is, is de gratis versie beter dan geen bescherming.

4. Schakel 2FA in

Twee-factor authenticatie is de beste manier om uw sociale media accounts te beveiligen. Als u deze functie gebruikt, kan een hacker niet inloggen, ook al slaagt hij erin uw wachtwoord te stelen. Het certificeert de identificatie van een gebruiker met behulp van twee verschillende componenten: het accountwachtwoord en een bevestigingscode die wordt verstrekt via sms, e-mail of een toepassing zoals Authy. Vermijd echter het gebruik van uw telefoonnummer om een bericht te ontvangen, want dat kan gemakkelijk worden vervalst.

Eerlijk gezegd is het negeren van deze functie vragen om een ramp. Het is de extra moeite waard om uw belangrijke rekeningen veilig te houden.

5. Gebruik een wachtwoordmanager

Het opslaan van wachtwoorden is een van de belangrijkste problemen waarmee de meeste internetgebruikers te maken krijgen. Ik raad altijd aan om wachtwoorden NIET offline op te slaan. Wanneer u wachtwoorden offline opslaat, loopt u het risico dat uw wachtwoorden worden blootgesteld als iemand uw computer hackt.

De beste manier is het gebruik van een gerenommeerde wachtwoordmanager zoals Bitwarden. U hoeft slechts één hoofdwachtwoord te onthouden om al uw wachtwoorden voor uw accounts te ontgrendelen. En ook het activeren van twee-factor authenticatie voor Bitwarden zorgt ervoor dat u veilig bent als iemand uw hoofdwachtwoord moet vinden.

Als u dit gedetailleerde artikel over hoe u uw sociale media-accounts veilig kunt houden, leuk vindt, vergeet het dan niet te delen met de gemeenschap om u heen. Ga voor meer online beveiligingstips en -gidsen naar
nextdoorsec.com
.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *