Hoe verwijderde video’s te vinden op Chromebook?

Reading Time: ( Word Count: )

January 24, 2023
Nextdoorsec-course

Chromebooks worden steeds populairder, en veel mensen stappen er nu op over. 

Ondanks de eenvoud kan de aanpassing aan Chrome OS een uitdaging zijn, vooral als u overschakelt van Windows, waarvan functies zoals de prullenbak al meer dan decennia bestaan. 

In het begin kan je hulp nodig hebben om veel functies te vinden en je aan te passen aan hun kenmerken. Zoals, je hebt misschien een belangrijke video verwijderd en hebt nu hulp nodig om het uit te zoeken. Als u zich afvraagt hoe u verwijderde video’s op Chromebook kunt vinden, is dit uw gids.

Hoe verwijderde video's te vinden op Chromebook

Hoe verwijderde video’s te vinden op Chromebook?

Hoe herstel ik verwijderde video’s in Chrome? Waar verwijderde bestanden op een Chromebook naartoe gaan. Is er een manier om verwijderde bestanden op Chromebook te herstellen? Ze zijn voorgoed weg als je die popgroep verwijdert. ChromeOS is een cloud-georiënteerd systeem dat weinig aandacht besteedt aan lokale gegevens. 

ChromeOS-systemen hebben, in tegenstelling tot andere systemen, geen prullenbak. Dit komt omdat alle inhoud op de Chromebook wordt opgeslagen op clouddiensten zoals Google Photos en Google Drive. Google heeft verklaard dat er ook op Chromebooks een prullenbak komt. U moet het echter handmatig activeren, omdat het niet standaard op uw systeem staat.

Hoe Prullenbak inschakelen op Chromebook?

Volg de volgende stappen om de prullenbak op een Chromebook in te stellen:

  • Start Chrome op uw Chromebook.
  • Voeg chrome://flags toe in het vak Adres.
  • Zoek naar de schakelaar voor de Prullenbak.
  • Sta de markering toe wanneer daarom wordt gevraagd en start de Chromebook opnieuw op.
  • Wanneer u Bestanden opent, ziet u aan de linkerkant een prullenbak.
  • U ziet nu de opties Verplaatsen naar prullenbak en Verwijderen als u met de rechtermuisknop op een bestand klikt. 

Zodra u Verwijderen selecteert, wordt het item verwijderd zoals gevraagd. Als u daarentegen Verplaats naar prullenbak selecteert, wordt het item gedurende 30 dagen in de prullenbak bewaard. Het voorwerp zal definitief verloren gaan als u het niet binnen die tijd terugvindt. 

Beschouw de prullenbak daarom niet als een back-upsysteem op lange termijn voor gegevens die u al dan niet nodig hebt. Zie het liever als een plaats om gegevens op te slaan die u niet nodig hebt, maar die u voor de zekerheid even wilt bewaren. Ook al is het geen enorme deal of een compromis, het is een bescheiden techniek om uw Chromebook te veranderen in een nog efficiënter systeem.

Malwarebytes vs Bitdefender: Welke moet ik kiezen?

Hoe verwijderde bestanden op een Chromebook te herstellen?

U hoeft zich geen zorgen te maken als u Google Sync hebt geactiveerd, omdat u verloren gegevens van Google Drive kunt herstellen, zoals uw video’s. Maar als u de synchronisatie niet hebt geactiveerd of de capaciteit van Google Drive onvoldoende is om uw inhoud te herstellen, kunt u nooit verloren gegevens op uw Chromebook herstellen.

Evenzo kunnen bij Google Foto’s alle weggegooide items uit Cloud Storage worden teruggehaald in de prullenbak. Maar ze zijn er in totaal maar 30 dagen. Ze zijn dan voorgoed verdwenen, en je kunt ze nooit meer herstellen.

Programma voor gegevensherstel

Hoewel de Chromebook ingebouwde RAM bevat, is voor de meeste mensen meer nodig. Daarom gebruiken ze een SD-kaart om de geheugenopslag van hun Chromebook uit te breiden. Als de video’s of documenten die u op de Chromebook hebt verwijderd, zijn opgeslagen op een extra SSD, kunt u ze herstellen met een programma voor gegevensherstel.

Omdat een Chromebook mogelijk geen programma’s voor gegevensherstel kan uitvoeren, moet u een Mac- of Windows-computer hebben met een goed programma voor gegevensherstel.

Sluit vervolgens met een converter de SSD aan op de laptop en voer een scan uit met het gegevensherstelprogramma erop. Dit kan een tijdje duren, maar programma’s voor gegevensherstel zullen u ongetwijfeld helpen bij het herstellen van verwijderde video’s van geheugenkaarten, op voorwaarde dat ze niet beschadigd zijn.

Beste hackspellen voor beginners die je moet spelen

De video opnieuw downloaden

Als u een video hebt gedownload uit Chrome, kunt u de inhoud opnieuw downloaden om deze te herstellen, aangezien de gedownloade URL wordt bewaard, ongeacht of de gedownloade inhoud is verwijderd.

Zodra u een document of map uit de prullenbak herstelt, zet ChromeOS het terug op de vorige locatie. Stel dat u verwijderde media hebt hersteld uit de map “video’s”; ChromeOS zal de video’s in die map herstellen. Wanneer u een item uit de prullenbak herstelt, moet u de vorige positie ervan controleren. Dus wanneer u de gegevens uit de prullenbak haalt, weet u precies waar u ze moet zoeken.

Conclusie

Chromebooks hebben, in tegenstelling tot Windows en Macs, geen prullenbak. Zodra een bestand uit de lokale opslag is gewist, wordt het permanent vernietigd. Maar maak je geen zorgen; als je automatische synchronisatie hebt ingeschakeld, is een kopie van dat bestand beschikbaar op Google Drive. Van daaruit kunt u snel het benodigde bestand op uw Chromebook ophalen. Ook stel ik voor dat je de Prullenbak activeert zoals ik eerder beschreef. Zo raakt u nooit meer belangrijke items van uw Chromebook kwijt.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *