Hoe word je een ethische hacker voor beginners?

Reading Time: ( Word Count: )

October 23, 2022
Nextdoorsec-course

Veel mensen zijn geïnteresseerd in hacken vanwege hun uitstekende computerkennis, maar ze proberen het niet omdat ze denken dat het illegaal is. Ja, hacken is illegaal, maar er is een type dat niet illegaal is, namelijk ethisch hacken. In feite zijn ethische hackers zeer veeleisend in elk bedrijf.

U hebt vast wel eens gehoord van de penetratietest, de meest kritische test om de cyberveiligheid van uw bedrijf te waarborgen. Ethische hackers zijn degenen die pentests uitvoeren. Klinkt spannend, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Nou, hier is je aanwijzing. Dit artikel zal je helpen hoe je een ethische hacker voor beginners wordt.

Ethische hackers

Hoe word je een ethische hacker voor beginners?

Het is noodzakelijk gebieden te vinden waar de beveiligingsmechanismen kwetsbaar zijn om de internetbeveiliging te versterken. Cyberbeveiligingsdeskundigen die beveiligingssystemen kunnen doorbreken staan bekend als ethische hackers. Zij analyseren computersystemen en proberen in te breken om toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens.

Het primaire doel van een ethische hacker is ervoor te zorgen dat de computernetwerken die zij gebruiken veilig zijn en niet zonder toestemming kunnen worden opgespoord. Aangezien zij een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de beveiligingseisen van hun bedrijf of klant, moeten zij op de hoogte zijn van de nieuwe technologieën en informatie die de veiligheid van het systeem kunnen verbeteren.

Zij stellen rapporten op met hun pogingen om in het systeem in te breken en de beoordelingen die zij hebben gemaakt van de werking van de beveiligingsmaatregelen.

Hoe word je een ethische hacker voor beginners?

Zowel technische als interpersoonlijke vaardigheden zijn nodig om een ethisch hacker te worden. Ethische hackers moeten ook competente en intelligente probleemoplossers zijn. Zij moeten zich in woord en geschrift duidelijk kunnen uitdrukken.

Zelfs sommige moreel verantwoorde hackers hebben een “social engineering” specialiteit. Zij proberen personen ervan te overtuigen hen de gewenste informatie te geven in plaats van een systeem digitaal te hacken.

Zie ook: Hoe word je een hacker voor de overheid? 2022 Gids

Een diploma halen

De beste methode om ethisch hacker te worden is een bachelordiploma in een relevante discipline, zoals informatica. Dat kan:

 • Behaal een IT-beveiligingscertificaat
 • Schrijf je in voor een vierjarige computeropleiding
 • Schrijf je in voor een tweejarig programma met als hoofdvak IT-onderzoek en -beveiliging.

Vaardigheden leren

Je moet nog steeds basis computervaardigheden leren als je geen diploma kunt halen. Kennis van computerprogrammering en vaardigheid in verschillende programmeertalen zijn noodzakelijk voor ethische hackers.

Werkgevers eisen vaak dat ethische hackers de Certified Ethical Hacker (CEH) registratie hebben en andere gerenommeerde certificaten, zoals CompTIA, die hen kwalificeren om als cybersecurityspecialisten te werken.

Vaardigheden die je nodig hebt om een Ethisch Hacker te worden

Vaardigheden die je nodig hebt om een Ethisch Hacker te worden

Technische vaardigheden

 • Het belangrijkste is dat je graag nieuwe vaardigheden wilt leren om een ethische hacker te zijn.
 • U moet beschikken over een solide basiskennis van ten minste één programmeer- of scripttaal.
 • U moet een grondige kennis hebben van computersystemen en de werking ervan.
 • Basiskennis van veelgebruikte protocollen zoals TCP/IP en Ethernet.
 • Bovendien moet u op de hoogte zijn van verschillende vormen van draadloze systemen, zoals gateways, switches en modems.

Dus als je meteen wilt beginnen om zoveel mogelijk technieken te leren, zijn hier een paar dingen die je moet volgen:

 • Leer opmaak
 • Leren programmeren (coderen)
 • Leer de grondbeginselen van het besturingssysteem
 • Leer de basis van beveiliging en netwerken

Programmeervaardigheden

U hoeft geen expert programmeur te zijn, maar u moet ten minste één populaire taal kennen, Python of Java, om code te kunnen schrijven. De vaardigheid om code te maken is een must voor ethisch hacken; het is dus niet optioneel.

Analytische vaardigheden

Een belangrijk onderdeel van ethisch hacken is het vinden van originele antwoorden op uitdagende vraagstukken. Als hacken eenvoudig zou worden, zouden netwerken altijd onbeschermd zijn. U moet toegangspunten tot het netwerk vinden waar de managers en ontwerpers geen rekening mee hielden.

Communicatievaardigheden

Het zou het beste zijn als u een zwak punt effectief zou beschrijven aan de personen die het kunnen oplossen. Het gaat om het opstellen van beknopte verslagen en toespraken.

Ethisch hacken is een combinatie van harde en zachte capaciteiten. De carrière is uitdagend, maar spreekt ook veel mensen aan.

Tips om een ethische hacker te worden voor beginners

 • Leer dagelijks door artikelen, video’s, dia’s, boeken, enz. te lezen, en oefen uw kennis door hulp te krijgen via verschillende zelfstudievideo’s.
 • Leer van jezelf, want je kunt pas problemen oplossen als je van je eigen ervaring leert.
 • Alvorens verder te gaan, geef je je doel aan.
 • Verdiep u in het netwerk van het doelwit om uw doelstelling te verduidelijken.
 • Besteed veel tijd en moeite om uit te zoeken wie uw publiek is en welke diensten zij nodig hebben.
 • Wees niet stereotiep en kies een pad dat niemand anders kiest.
 • Denk creatief, en bedenk wat de ontwikkelaar over het hoofd kan hebben gezien.
 • Overweeg de doelstellingen van de gemiddelde persoon, en beslis dan over uw koers.
 • Begin een groep of meld je aan voor platforms om in gesprek te gaan met andere hackers uit de hele wereld om informatie te delen en samen te werken.

Conclusie

De ervaring van ethisch hacken is plezierig en boeiend en zal je je hele leven bijblijven. Een netwerk of server voorgoed hacken kan spannend zijn, en je kunt je vaardigheden ontwikkelen tot het niveau waarop je onbevoegde aanvallers voortdurend een stap voor bent. Het is niet moeilijk om een ethische hacker voor beginners te worden als je gepassioneerd en gretig genoeg bent om alles te leren.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *