“Instagram stuurt geen beveiligingscode naar e-mail” Wat moet ik doen?

Reading Time: ( Word Count: )

February 19, 2023
Nextdoorsec-course

Als een van de bekendste en meest gebruikte sociale medianetwerken heeft Instagram verschillende grenzen aan zijn functies gesteld. Je zult niet kunnen inloggen op je Instagram profiel. Om ongeoorloofde toegang tot uw rekening te voorkomen, moet u periodiek het exacte verificatieproces voor uw huidige rekening voltooien. En wat als Instagram nooit een beveiligingscode stuurt? 

Maar Instagram is slechts soms het probleem; af en toe kunnen individuen problemen hebben van hun kant. Als u geconfronteerd wordt met het probleem “Instagram verstuurt geen beveiligingscode naar e-mail”, zijn hier enkele waardevolle tips om het probleem op te lossen.

“Instagram stuurt geen beveiligingscode naar e-mail” Wat moet ik doen?

Instagram stuurt geen beveiligingscode naar e-mail

Miljarden mensen over de hele wereld gebruiken Instagram. Maar de technologie staat zichzelf vaak in de weg. De gebruikers kunnen problemen ondervinden bij de toegang tot de Instagram-app, en ze vragen Waarom wordt mijn Instagram-beveiligingscode niet verzonden? Laten we eens kijken wat je in zo’n situatie kunt doen.

Lees ook: Hoe herstelt u een gehackt Facebook-account?

Controleer uw e-mailadres opnieuw

Waarom krijg ik geen e-mail met mijn Instagram-verificatiecode? De eerste stap om het probleem op te lossen is dubbel controleren of u het juiste e-mailadres in de informatie hebt ingevoerd. Controleer alles grondig om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn.

Controleer uw internetverbinding

Veel mensen worden met dit probleem geconfronteerd omdat zij een vaste internetdienst nodig hebben. Zorg er eerst voor dat uw netwerk stabiel is. U kunt ook elke toepassing gebruiken om uw netwerk- en internetprestaties te controleren.

Opnieuw inloggen op uw e-mailaccount

Herlaad uw e-mailaccount om recente e-mails te laden; log anders uit bij uw account en log na enige tijd weer in. Soms ligt de server van uw e-mailaccount plat en kan hij geen nieuwe e-mails ontvangen. Door opnieuw in te loggen kunnen dergelijke problemen in de meeste gevallen worden opgelost.

Controleer de spam-map

Soms ontvangt u een e-mail met de tekst van de Instagram-verificatiecode in een andere map zoals spam, junk, of een andere map waarin u een filter hebt ingesteld. Controleer elke map in uw e-mailaccount om te zien of deze de e-mail bevat die u zoekt. 

IP-adres wijzigen

Probeer de authenticatie vanaf een andere pc of een ander IP-adres om te zien of dit het probleem oplost dat Instagram de beveiligingscode niet naar je e-mail stuurt. Instagram blokkeert vaak specifieke IP-adressen, met name die welke worden gebruikt voor phishing. 

Bovendien, als een gebruiker met één browser inlogt op meerdere Instagram-profielen, markeert Instagram uw apparaat en profiel voor verdacht gedrag.

Probeer een mobiel nummer te gebruiken

Er zijn meestal twee mogelijkheden om een verificatiecode aan te vragen. Je weet al hoe je een Instagram beveiligingscode krijgt via e-mail; een andere is via je telefoonnummer. Als u geen e-mail krijgt met de verificatiecode, probeer dan het nummer te gebruiken. 

Als Instagram nog steeds geen sms met beveiligingscode naar de telefoon stuurt, kan er een probleem zijn met de Instagram-server. Wacht enige tijd en probeer later opnieuw een verificatiecode aan te vragen. 

Inloggen met uw Facebook-account

Als u de mobiele app gebruikt, tikt u op de link voor het wisselen van account in het midden van het scherm. Er komt een nieuwe pagina. Verwijder de referenties en maak het tekstvak leeg. Daarna meldt u zich aan door op “Inloggen met Facebook” te klikken en de gegevens van uw Fb-account in te voeren.

VPN inactiveren

Het VPN laat je toe om van toestel te veranderen. Als gevolg daarvan kan het uw poging tot aanmelden bij Instagram markeren terwijl de VPN is ingeschakeld en u om bevestiging vragen.

Je moet proberen je te registreren op je Instagram-account terwijl je de VPN op je apparaat uitschakelt om jezelf de moeite te besparen. Aangezien u momenteel met een bekend IP-adres op uw profiel inlogt, vraagt het misschien niet om een beveiligingscode.

Probeer de Incognito-modus

Uw internetprotocol zou niet kunnen voldoen aan de regels en voorschriften van Instagram, waardoor uw e-mail de toegangscode voor Instagram niet zou kunnen verkrijgen.

Gebruik de incognitomodus op je smartphone of webbrowser om fouten in de beveiligingscode van Instagram te voorkomen.

Cache wissen

De opslagcache van je app kan foutieve gegevens bevatten, wat zou verklaren waarom hij je beveiligingscode niet opvraagt bij het Instagram-netwerk. Als Instagram geen sms-codes verstuurt op de iPhone, is de oplossing relatief eenvoudig. 

Verwijder de app en download hem opnieuw in de App Store als je Insta op een iPhone gebruikt.

Je hoeft de app niet te verwijderen om de cache op Android op te schonen. 

  • Tik op Apps na het openen van het scherm Instellingen. 
  • Kies voor Bekijk alle toepassingen voordat u Instagram selecteert. 
  • Tik op Opslag & cache en tik op Wis cache, en tik op Wis geheugen om te eindigen.

Verslag Instagram

Instagram stuurt geen beveiligingscode naar e-mail

Als geen van de Instagram-verificatiecode hackt, kan er een probleem van uw kant zijn. Geef de Instagram-server wat tijd als er technische problemen zijn. Als het probleem na enige tijd aanhoudt, meldt u zich bij de servicedesk om het op te lossen.

Conclusie

Dat is alles. Je bent nu op de hoogte van elke oplossing die je zou kunnen proberen om het probleem van “Instagram verstuurt geen beveiligingscode naar e-mail” aan te pakken. 

Deze oplossingen zijn efficiënt en beginnen meteen te werken. Als u dit echter blijft ervaren, neem dan contact op met Instagram voor hulp.

Saher Mahmood

Saher Mahmood

Author

Saher is a cybersecurity researcher with a passion for innovative technology and AI. She explores the intersection of AI and cybersecurity to stay ahead of evolving threats.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *