Is Facebook Video Calling veilig en privé?

Reading Time: ( Word Count: )

August 7, 2021
Nextdoorsec-course

Het internet heeft bellen en sms’en zoveel gemakkelijker gemaakt dat bijna iedereen het dagelijks gebruikt. Weet je dat je een van die miljoenen bent die Facebook en WhatsApp dagelijks gebruiken om te bellen en te berichten?

Nou, je zult niet verbaasd zijn. Waarom? Omdat iedereen op deze platforms zit, en niemand geeft om het veiligheidsbeleid van deze toepassingen. De door ons genoemde namen zijn voorbeelden; honderden van dergelijke platforms bieden dezelfde functionaliteit, maar zijn niet zonder risico.

Daarom is het essentieel om te weten of Facebook-videobellen veilig en privé is. In deze blog vindt u het antwoord.

Kijk maar: Zijn oudere Android-versies veilig? 5 veiligheidstips

Is het niet veilig?

In tekstboektermen: het is veilig en beveiligd, maar niemand weet in welke mate. Alle populaire platforms, inclusief Facebook messenger, hebben end-to-end encryptie voor al uw spraak- en videogesprekken.

Dit is het verzonnen antwoord dat we krijgen van alle sociale platforms met videogesprekken. Volgens sommige deskundigen heeft Facebook messenger toegang tot de videogesprekken die je ermee voert. Het privé-videogesprek moet dus altijd worden gevoerd terwijl de end-to-end-coderingsmodus is ingeschakeld.

Is Facebook videobellen veilig (1)

Hoe kan ik voorkomen dat Facebook mijn videogesprekken opneemt?

Nu Facebook heeft verduidelijkt hoe Messenger en Facebook Lite deze gegevens verkrijgen, vertelt het de consumenten ook wat ze kunnen doen als ze niet willen dat ze worden verzameld.

De eerste stap in het voorkomen van
Facebook
van toegang tot uw telefoon- en SMS-nummers is om Facebook-apps tijdens het downloaden de toegang tot uw contacten te ontzeggen. De andere optie is om de toestemming uit te schakelen onder de instellingen van Facebook. Volg daarvoor deze stappen:

Schakel Contact Sync in Facebook Messenger uit door te gaan naar instellingen > Mensen > Contact Sync. Ga naar deze pagina, log in op uw account en wis contacten om eerder geüploade contacten te wissen.

Ga naar Instellingen > Contacten > Schakel het continu uploaden van contacten op Facebook uit. Synchroniseer uw bel- en tekstgeschiedenis moet ook worden uitgeschakeld.

Tips voor de beveiliging van Facebook

Als u zich zorgen maakt over uw privé-videochat, die alleen zichtbaar is voor de persoon met wie u praat, zorg er dan voor dat de persoon volledig te vertrouwen is.

Anders zouden ze je video kunnen opnemen of foto’s van je maken en die gebruiken voor dingen die je niet wilt. Hoewel u aangifte kunt doen bij de politie en de afdeling cybercriminaliteit, is de aangerichte schade onomkeerbaar.

 • Het nemen van extra voorzorgsmaatregelen met uw wachtwoord kan een cruciaal onderdeel zijn van uw Facebook-beveiliging:
  • Maak een sterk wachtwoord dat voor anderen moeilijk te raden is.
  • Uw wachtwoord zou idealiter een combinatie van letters, cijfers en symbolen moeten bevatten.
  • Gebruik 2FA-verificatie; probeer geen telefoonnummer te gebruiken, want dat kan gemakkelijk worden vervalst als het bekend is.
  • Vergeet niet uw wachtwoord regelmatig bij te werken.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor Facebook en andere sites. Als de beveiliging van uw wachtwoord op één site is gecompromitteerd, kan het worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw Facebook-account.

Samenvatting

Ik hoop dat je het gedetailleerde antwoord krijgt op “Is Facebook videobellen veilig en privé?”. Het is niet helemaal veilig en ook niet helemaal risicoloos. Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u uw videogesprekken en online gesprekken goed beveiligen. We moeten ermee leven dat niets op het web 100% veilig is. Veel plezier met bladeren!

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *