Kun je in 2023 zien wie je video’s op Facebook bekijkt?

Reading Time: ( Word Count: )

January 28, 2023
Nextdoorsec-course

Facebook is al eeuwenlang een van de bekendste websites en sociale media platforms. Het plaatsen van persoonlijke afbeeldingen en video’s op je account was een van de eerste functies. U kunt uw views controleren en tellen hoeveel mensen uw videoclip hebben bekeken, net als op YouTube. 

Maar kunt u zien wie uw video’s op Facebook bekijkt? Dit artikel leert u of u kunt controleren wie uw Facebook-video’s ziet en hoe u toegang krijgt tot de statistieken van uw geüploade clips. Als u vaak videoclips indient bij het platform, volg dan dit artikel om meer te ontdekken.  

Een gehackt Facebook-account herstellen

Kun je zien wie je video’s op Facebook bekijkt?

Je zult hard moeten werken als je wilt weten wie mijn Facebook video’s heeft gezien. Facebook laat op je profiel zien hoeveel mensen je video hebben gezien, maar geeft geen extra informatie. Volgens de veiligheidsvoorschriften van Facebook worden de activiteiten van andere leden niet openbaar gemaakt. Je weet dat ze het gezien hebben als ze een ‘like’ of een andere reactie geven.

Er is momenteel geen methode om te bepalen wie video’s heeft bekeken die op uw individuele Fb-account of uw Fb-fanpagina zijn geplaatst. Op elke gebruikersaccount kun je het aantal likes, berichten en emoji’s bekijken voor elke video die je hebt gepubliceerd. Fb biedt wel meer gedetailleerde gegevens voor video’s die op Facebook Business Pages zijn geplaatst onder het Insights-menu. Stel dat u analytics wilt bekijken voor video’s die op uw pagina zijn gepubliceerd. Dat kan door naar het Insights-menu te gaan en Video’s te selecteren.  

De videostatistieken schommelen naargelang u de producent van de clip bent of als u een film opnieuw hebt gepost. Producenten beschikken over een volledige videostatistiek met een persistentiegrafiek, gemiddelde kijktijd, dertig seconden views, en een volledige opsplitsing van de views (uniek/herhaald, auto-play/klik om af te spelen).

Iedereen die de clips op zijn site heeft herplaatst, kan samenvattende statistieken bekijken over de categorieën en brede sociale achtergronden van de bezoekers. Ze krijgen ook een visuele weergave van de dagelijkse views van de gereposte video en informatie over gesponsorde versus echte betrokkenheid bij de gereposte video.

Kun je zien wie je video's op Facebook bekijkt?

Voor een enkele video’s inzicht

 Scroll naar de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer publicatie-instellingen. 

Selecteer een video uit de bibliotheek. 

Dan kunt u rechts de verschillende onderdelen verkennen. 

Zo krijgt u meer informatie over het verloop van de video. Als voorbeeld:

Tijd bekeken: Dit toont je de minuten dat een clip gezien is van Page’s post, cross-posts en gedeelde posts.

Is Facebook Video Calling veilig en privé

10 seconden bekeken: Dit geeft u het aantal keren dat iemand uw clip minimaal tien seconden heeft bekeken of de volledige videoweergave als deze korter is dan tien seconden.

Publiek en betrokkenheid: Dit omvat informatie over reacties, opmerkingen en likes van fans. U krijgt ook gebruikersvoorkeuren als u minimaal 100 bezoeken krijgt.

Bekijk uitzichten via live stream

U kunt uw kijkers observeren via het livestreambedieningsscherm wanneer u een Livestream of live-uitzending maakt. Maar na het evenement kent u alleen de nummers van de kijkers, maar niet hun identiteit. Live discussies en interacties zijn andere methoden om te zien wie uw inhoud bekijkt (likes en reacties).

Wanneer een opnameshow wordt vrijgegeven na een live-uitzending, ziet u alleen het aantal personen dat die video heeft bekeken. Als u zich heeft afgevraagd: “Geeft Facebook aan wie uw video’s bekijkt?” Het verschijnt alleen tijdens een Facebook Live stream, niet op eerder uitgebrachte of gearchiveerde live streams. U kunt te weten komen wie uw video heeft gezien door via commentaren contact te leggen met uw volgers.

Als u wilt dat anderen uw video’s zien, zijn er bepaalde dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw gekozen contacten uw video zien:

  • Stuur de video naar je geselecteerde contacten via Messenger.
  • Plaats de video in je Facebook verhalen.
  • Tag ze in de video.

De Facebook-fout “Sorry, er is iets misgegaan” oplossen

Kun je zien wie je Facebook-verhaal bekijkt?

Facebook stories zijn een fantastische manier om te zien wie je video’s op Facebook heeft gezien. U kunt zien hoeveel mensen uw bericht hebben bekeken en wie het heeft bekeken. Als je filmpje kort genoeg is, upload het dan naar het tabblad Fb stories. Maar als de video lang is, plaats hem dan opnieuw in de verhalen. Dus het antwoord op de vraag “Kun je zien wie je Fb Story bekijkt,” is ja. Deze functie werd in het sociale netwerk geïntroduceerd om bedrijven en mensen in staat te stellen het bereik van hun posts te monitoren en te ontdekken welke connecties geëngageerd waren en welke niet. 

Conclusie

U zult niet weten wie uw clip heeft bekeken en wie niet, totdat de contacten actief contact maken met uw inhoud en video’s. Ze kunnen reageren met een like, emoji’s of een bericht onder de clip. Als iemand jouw clip deelt, moet je hem kunnen bekijken. Afgezien daarvan kun je de beveiligingsbarrière van Facebook niet doorbreken via de smartphone-applicatie of de Fb-webpagina. Als een programma van derden een dergelijke functie biedt, wees dan op je hoede hoe echt het is en overweeg of je een ongeïdentificeerd programma al dan niet vertrouwt met al je Fb-gegevens.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *