Wat zijn enkele risico’s en voordelen van het uitvoeren van penetratietesten?

Reading Time: ( Word Count: )

September 26, 2021
Nextdoorsec-course

Bij cyberbeveiliging worden verschillende methoden en tests uitgevoerd om de veiligheidsbarrière van een bepaald bedrijf te waarborgen. In dit tijdperk kun je niet overleven zonder specifieke tests uit te voeren. Eén zo’n test is penetratietests.

Deze test helpt u de veiligheidsmaatregelen van uw online bedrijf te evalueren. Dit is wat u moet weten over enkele risico’s en voordelen van het uitvoeren van penetratietests.

Wat zijn pentests eigenlijk?

Ook bekend als pentest, is een methode waarmee u probeert uw systeem te hacken om een idee te krijgen van de cyberbeveiligingsmaatregelen die u hebt genomen. Deze test wordt meermaals uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle maatregelen zijn getest.

Hiervoor moet je een team van white hat hackers inhuren. Zij testen uw cyberbeveiligingsmaatregelen, en u krijgt een rapport nadat zij de tests hebben uitgevoerd.

penetratietesten 22

Wat zijn verschillende soorten penetratietesten?

1: Interne testen


Interne penetratietesten
legt bloot hoe hackers toegang kunnen krijgen tot uw online systemen en deze kunnen beschadigen. Het is essentieel om te weten hoe zelfs zulke kleine pogingen uw gegevens kunnen misbruiken.

2: Externe testen

In
externe penetratie testen
komt u te weten hoe een hacker van buitenaf uw online aanwezigheid kan binnendringen. Een feitelijke test die alle internetbedrijven zouden moeten doorlopen.

3: Blind testen

Deze tests kunnen aantonen hoe een echte hacker uw systemen zou kunnen misbruiken. Het zou helpen als je voor deze test kiest.

Wat zijn de voordelen van penetratietesten?

1: Je leert de risico’s kennen

Zwaar betalen aan ethische hackers is de potentiële risico’s kennen die niet in het voordeel van uw IT-bedrijf zijn. Vervolgens kunt u aan die potentiële problemen werken om uw cyberbeveiligingsmaatregelen te versterken. Het is dus geen slecht idee om dergelijke tests te doen.

Lees ook:
Hoe de beste IT-beveiligingsadviseur in te huren: 4 eenvoudige tips

2: Kwetsbaarheden onthuld

Dus, denkt u dat uw systeem alle toeters en bellen heeft om een
cyber aanval
? Nou, denk nog eens na. Dat komt omdat niet alle IT-bedrijven dat veilige verdedigingssysteem hebben.

Een pentest brengt de zwakke punten van de hardware- en software-elementen van uw bedrijf aan het licht. Zo kunt u werken aan het gemarkeerde gebied om cyberaanvallen te voorkomen.

Wat is het risico van penetratietesten?

Hoewel penetratietesten sterk zijn verbeterd, zijn er enkele risico’s die u moet kennen. Hier zijn enkele van de gevaren van penetratietesten:

1: Datacorruptie

Gegevens zijn de sleutel tot elk IT-systeem. Helaas kunnen in sommige gevallen essentiële gegevens om verschillende redenen beschadigd raken. Het goede nieuws is echter dat als het hele proces correct wordt uitgevoerd, dit risico tot een groot minimum kan worden beperkt.

2: Efficiëntie van het eindresultaat

Ja, het resultaat van een penetratietest is wat telt. Daarom moet u, als u voor een penetratietest gaat, deskundigen inhuren die het juiste resultaat kunnen beoordelen. Uiteindelijk kan de efficiëntie van het resultaat van vitaal belang zijn.

Conclusie:

Nu kent u enkele risico’s en voordelen van het uitvoeren van penetratietesten. Het is gunstig voor bedrijven die de beste cyberbeveiligingsmaatregelen willen. Deze tests zijn misschien duur, maar het belang ervan kan niet worden genegeerd. Als u op zoek bent naar de beste penetratietestdienst in Antwerpen, België,
NextdoorSec
uw prioriteit zijn.

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *