Ontdek de opwindende wereld van ethische hackingbanen in 2023

Reading Time: ( Word Count: )

December 28, 2022
Nextdoorsec-course

Inleiding

Ben je geïnteresseerd in een carrière als ethisch hacker? Dan heb je geluk! Er wordt verwacht dat er in 2023 veel vraag zal zijn naar ethisch hacken, omdat veel organisaties op zoek zijn naar geschoolde professionals om hun netwerken en systemen te helpen beschermen tegen cyberdreigingen. Deze post zal zich verdiepen in de spannende wereld van ethisch hacken en de verschillende vacatures in 2023 onderzoeken.

Wat is ethisch hacken?

Voordat we in de vooruitzichten op een baan duiken, is het belangrijk te begrijpen wat ethisch hacken precies inhoudt. Eenvoudig gezegd is ethisch hacken de praktijk van het gebruik van hacktechnieken en -instrumenten om computersystemen en -netwerken te testen en te beveiligen. Ethische hackers, ook bekend als “white hat” hackers, gebruiken hun vaardigheden om kwetsbaarheden en zwakheden in systemen op te sporen en doen vervolgens aanbevelingen om deze te verhelpen.

In tegenstelling tot “black hat” hackers, die hun vaardigheden gebruiken voor kwaadaardige doeleinden, werken ethische hackers om de veiligheid van systemen en netwerken te verbeteren. Organisaties huren ze vaak in om echte cyberaanvallen te simuleren en de doeltreffendheid van hun beveiligingsmaatregelen te testen. Ethische hackers spelen een cruciale rol bij het helpen van organisaties om cybercriminelen een stap voor te blijven en gevoelige gegevens te beschermen.

Ontdek de opwindende wereld van ethische hackingbanen in 2023

Beste Hacking-websites om uw kennis te vergroten

Waarom zijn Ethical Hacking banen in trek?

Naarmate de afhankelijkheid van technologie toeneemt, groeit ook de behoefte aan bekwame, ethische hackers. Cyberaanvallen worden steeds geraffineerder en grootschaliger, en organisaties van elke omvang erkennen het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen. Volgens het U.S. Bureau of Labor Statistics zal de vraag naar professionals op het gebied van ethisch hacken in 2023 zelfs met 31% toenemen.

Welke vaardigheden heb je nodig om te slagen in Ethical Hacking jobs?

Om succesvol te zijn in een carrière als ethisch hacker, moet je een sterke basis hebben in computerwetenschappen en een passie om op de hoogte te blijven van de nieuwste beveiligingstrends en -technologieën. Hier zijn een paar belangrijke vaardigheden waarmee je je kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt:

 • Vaardigheid in programmeertalen zoals Python, C++ en Java
 • Ervaring met besturingssystemen zoals Linux en Windows
 • Bekendheid met netwerkconcepten en -protocollen
 • Kennis van beveiligingsinstrumenten en -technologieën zoals firewalls, antivirussoftware en inbraakdetectiesystemen
 • Vermogen om kritisch te denken en complexe problemen op te lossen
 • Sterke communicatieve vaardigheden om technische informatie effectief over te brengen aan een niet-technisch publiek

Beste hackspellen voor beginners die je moet spelen

Soorten Ethische Hacking-banen beschikbaar in 2023

Er is een breed scala aan ethische hackingbanen beschikbaar in 2023, variërend van instapfuncties tot meer geavanceerde functies. Hier volgen enkele voorbeelden van het soort functies waarmee u te maken kunt krijgen:

 • stagiair Ethisch hacken: Deze startersfunctie is ideaal voor pas afgestudeerden of mensen die praktijkervaring willen opdoen. Stages duren meestal een paar maanden en bieden de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren professionals aan echte projecten te werken.
 • Specialist in ethisch hacken: In deze functie gebruikt u uw vaardigheden om computersystemen en -netwerken te testen en te beveiligen. U kunt werken als freelance consultant of fulltime worden ingehuurd door een organisatie.
 • Ethisch hacken manager: In deze leidinggevende rol houdt u toezicht op een team van ethische hackers en coördineert u de beveiligingsinspanningen binnen een organisatie.
 • Chief information security officer (CISO): Als CISO bent u verantwoordelijk voor de algemene beveiliging van de systemen en netwerken van een organisatie. Deze hoge functie vereist vaak aanzienlijke ervaring en deskundigheid op het gebied van ethisch hacken.

Salarisverwachtingen voor Ethical Hacking Jobs in 2023

Het salaris voor ethische hacking jobs kan sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals je ervaringsniveau, opleiding en locatie. Volgens gegevens van Glassdoor bedraagt het mediane salaris voor een ethisch hacker in de Verenigde Staten 71.331 dollar per jaar. Meer geavanceerde functies zoals manager ethische hacking of CISO kunnen echter aanzienlijk hogere salarissen opleveren, waarbij het mediane jaarsalaris voor een CISO rond de 175.000 dollar schommelt.

Hoe te beginnen met ethisch hacken

 • Als je geïnteresseerd bent in een carrière als ethisch hacker, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om te beginnen:
  • Behaal een graad in computerwetenschappen of een aanverwant gebied: Hoewel een diploma niet altijd vereist is voor ethisch hacken banen, kan het je een sterke basis geven in de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om te slagen in het veld.
  • Laat u certificeren: Er zijn verschillende certificeringen beschikbaar voor ethische hackers, waaronder de Certified Ethical Hacker (CEH) en de Offensive Security Certified Professional (OSCP). Deze certificeringen kunnen u helpen om u te onderscheiden op de arbeidsmarkt en uw deskundigheid aan potentiële werkgevers aan te tonen.
  • Blijf up-to-date: Het gebied van ethisch hacken ontwikkelt zich voortdurend, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste tools en technieken. Dit kan inhouden dat u conferenties bijwoont, online cursussen volgt of actief blijft in industriële gemeenschappen.

Conclusie

Er wordt verwacht dat er in 2023 veel vraag zal zijn naar ethisch hacken, omdat veel organisaties op zoek zijn naar geschoolde professionals om hun systemen en netwerken te helpen beschermen tegen cyberdreigingen. Om op dit gebied te slagen, hebt u een sterke basis in computerwetenschappen nodig en de bereidheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste beveiligingstrends en -technologieën. Met de juiste vaardigheden en ervaring kunt u een lonende en opwindende carrière opbouwen als ethisch hacker.

Aydan Arabadzha

Aydan Arabadzha

Author

Aydan, a cybersecurity ace and AI visionary, thrives on the frontlines of offensive security. His passion birthed NextdoorSec, a groundbreaking cybersecurity firm. A relentless pioneer, Aydan is persistently pushing boundaries, shaping the future of the digital world one byte at a time.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *