Best Penetration Testing Courses You Need to Enroll in 2023

Reading Time: ( Word Count: )

December 11, 2022
Nextdoorsec-course

Penetratietests zijn de meest doeltreffende manier om eventuele tekortkomingen in het beveiligingssysteem van een bedrijf op te sporen. Er is veel vraag naar deskundigen op het gebied van penetratietesten, en misschien vraagt u zich ook af hoe u toegang kunt krijgen tot penetratietesten. Het volgen van een van de beste cursussen penetratietesten is de meest gebruikelijke manier in plaats van jezelf te vermoeien met het lezen van ingewikkelde boeken over penetratietesten.

Er zijn tegenwoordig talloze cursussen op de markt, waardoor het erg moeilijk is om te beslissen welke cursus de moeite waard is om te kiezen. Daarom heb ik een lijst van de beste cursussen samengesteld om je te helpen de cursus te kiezen die het beste bij je past. 

Penetratie testen

Beste Penetratie Testen Cursussen

Penetratietests onderzoeken mogelijke zwakheden in computersystemen, netwerken of online programma’s. Penetratietesten, ook bekend als pentesten, kunnen handmatig of automatisch worden uitgevoerd met behulp van een programma(s). Het proces van pentests met automatische hulpmiddelen staat bekend als DAST. 

Het is een uitdaging om te beslissen wat het beste is tussen dast vs. penetratietesten. Sommige penetratietesters geven de voorkeur aan een combinatie van automatische en manuele vaardigheden. In de onderstaande cursus worden beide in detail besproken, zodat u zelf kunt beslissen. 

Kijk hier: Wat zijn enkele risico’s en voordelen van het uitvoeren van penetratietesten?

Beste Penetratie Testen Cursussen

Als je worstelt met hoe je een penetratietester wordt, laten we dan overgaan naar de volgende lijst. Alle cursussen 

die hier genoemd worden zijn de moeite waard. 

EC-Raad

Het International Committee of E-commerce consultants, meestal EC-Council, is ‘s werelds grootste professionele certificeringsinstantie voor cyberbeveiliging. Ze bieden meer dan 20 uitgebreide cyberbeveiligingscursussen zonder kosten en meerdere betaalde cursussen. Zij bieden cursussen aan volgens uw expertise; u kunt beginnen van beginners- tot expertniveau. 

Na elke cursus krijg je ook een certificaat dat wereldwijd door overheidsinstanties wordt erkend. Met deze geplande en gecontroleerde leermogelijkheid kunt u alleen uitgeven voor de kwalificaties en carrièrepaden die u nodig hebt. 

SANS

Het SANS Institute biedt een dubbele cursus penetratietesten. Je krijgt virtuele computers geïnstalleerd met de relevante ethische hacking tools, hacking projecten, video’s, naslagwerken en oefeningen. 

Deze cursus vereist een fundamenteel begrip van Windows en Linus en een basiskennis van TCP/IP. Het omvat ongeveer 30 labtaken die de methoden en instrumenten bestrijken die penetratietesters in belangrijke bedrijven gebruiken. Ook voer je een laatste penetratietest uit op een demo-organisatie.

StationX

StationX is een van de meest betrouwbare platforms die een grondige en betaalbare cursus penetratietesten aanbiedt. Het is een hoog aangeschreven platform waar je vanaf nul kunt leren en een expert kunt worden. Meer dan 140 cursussen met on-demand online tutorials, papers en ander materiaal zijn beschikbaar om u te helpen een cyberbeveiligingsexpert te worden.

U kunt zich voor een enkele cursus apart inschrijven tegen een eenmalige betaling, of u kunt zich inschrijven voor een jaarabonnement waarmee u volledige toegang krijgt tot alle cursussen op de site. Sinds 1999 is stationX een belangrijke bron van cursussen, advies en diensten op het gebied van cyberbeveiliging voor zowel deskundigen als beginners. 

Udemy

De Udemy-cursus heeft meer dan 90 lezingen over het hacken van websites en het opsporen van bugs, variërend van basisideeën tot expertlessen. Het identificeren van blinde vlekken en het leren scannen van websites op kritische gegevens kan u helpen een penetratietester te worden. 

Udemy bevat cursussen over alles van website- en systeemhacking tot penetratietesten in Python en Metasploit. Alle cursussen hebben verschillende prijzen en zijn verzekerd door een 30 dagen geld-terug garantie.

Coursera

Coursera is een ander waardevol platform dat verschillende cursussen aanbiedt, waaronder penetratietesten. Het is een online cursus met een professioneel certificaat en maakt deel uit van IBM’s cybersecurity analyst professional certificate program. 

Deze cursus behandelt de basis over:

 •  Verschillende niveaus van penetratietesten
 • Java en python
 • Gegevens van de test verzamelen
 • Opname Bug detection and evaluation
 • Grondbeginselen van scripting en digitale documentatie

Deze cursus is uitstekend voor nieuwelingen die de grondbeginselen van pentesting op hun tempo willen leren. De cursus bevat diverse nuttige referenties en informatie om beginners te helpen vertrouwd te raken met het onderwerp. Na deze cursus bent u gekwalificeerd voor de IBM digitale badge.

CompTIA

Het CompTIA trainings- en certificeringsprogramma richt zich op beveiligingsoplossingen en penetratietesten in de cloud en hybride systemen. De cursus is zelfstandig en boeiend, zodat u uw opleidingsproces kunt aanpassen. 

Je bestudeert organiseren en richten, informatie verwerven en acties uitvoeren.

Er zijn geen vereisten voor de cursus, hoewel eerdere beveiligingservaring wordt aanbevolen voordat u de certificeringstest aflegt. Deze cursus is geschikt voor mensen die het CompTIA+ certificaat programma willen afronden met behulp van hybride leermethodes.

Hackersploit

Hackersploit biedt penetratietest Bootcamp aan, een gedetailleerde en complete cursus over ethisch hacken en penetratietesten, ontworpen voor beginners tot experts. Er zijn ook stap-voor-stap video’s beschikbaar, die een grote praktische hulp zijn. Deze cursus leert u de grondbeginselen van cyberbeveiliging, waaronder:

 • Terminologieën
 • Methodologie
 • Strategieën voor het verzamelen van gegevens
 • Netwerkbewaking
 • Kwetsbaarheden van het systeem
 • Firewall detectie
 • Aanvalsplannen 

edX

De door edX aangeboden cursus penetratietesten maakt deel uit van negen cursusreeksen van het micro-bachelorprogramma cybersecurity fundamentals. Er wordt geleerd hoe potentieel kwetsbare onderdelen kunnen worden opgespoord en hoe deze kunnen worden doorbroken, en hoe de resultaten van beveiligingstests kunnen worden geanalyseerd. De opleiding is gestructureerd in de volgende penetratietestfasen:

 • De procedures, doelstellingen en juridische gevolgen van penetratietesten belichten.
 • Observatie of gegevensverzameling op het beoogde netwerk
 • Bedreigingsmodellen en het scannen van kwetsbaarheden worden gebruikt om aanvalsstrategieën te bedenken voor toegang tot het netwerk en inbreuken op complexe wachtwoorden.

INFOSEC

INFOSEC biedt een 10-daagse opstartcursus waarin u alles leert wat u moet weten over penetratietesten, van netwerkspionagetools tot het creëren van unieke nihil-buffer-hacks. Deze cursus heeft tot doel u een consistente, controleerbare penetratietestaanpak aan te leren die u kunt toepassen in een ethisch pentest- of aanvalsscenario.

Offensieve veiligheid

Beste Penetratie Testen Cursussen

De penetratiecursus aangeboden door offensive security is onderdeel van OSCP, een van de meest bekende cybersecurity licenties met een gecontroleerde 24-uurs test. U krijgt toegang tot OSCP test apparaten en instructies van experts die deze cursus hebben geleid. U beschikt ook over een 850 pagina’s tellend leermiddelenpakket en toegang tot studentenforums en virtuele labs.

Conclusie

Hierboven staan de beste penetratietestcursussen die worden aangeboden door de meest betrouwbare platforms en uitgevoerd door de meest ervaren professionals. Zoek uw niveau en kies welke cursus het beste bij u past. Na het afronden van een cursus van een willekeurig forum, kunt u uw vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging verifiëren om een certificaat voor cloudpenetratietesten te krijgen van een erkende organisatie. Voor verdere hulp kunt u ook cloudpenetratietraining volgen op dat platform. 

Noor Khan

Noor Khan

Author

My name is Noor, and I am a seasoned entrepreneur focused on the area of artificial intelligence. As a robotics and cyber security researcher, I love to share my knowledge with the community around me.

Other interesting articles

Automated vs Manual Penetration Testing

Automated vs Manual Penetration Testing

Pentesting is largely divided into two methodologies: Automated vs Manual Penetration Testing. Both have ...
8 Steps in Penetration Testing You Should Know

8 Steps in Penetration Testing You Should Know

Mastering the art of penetration testing has become a critical ability for security experts to combat cyber ...
Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear Phishing vs Whaling: What is the Difference

Spear phishing is a particularly devious type of phishing assault in which the individual targeted plays a ...
How Often Should Penetration Testing Be Done

How Often Should Penetration Testing Be Done

Penetration testing is a crucial technique that involves simulating a cyberattack on networks, computer systems, ...
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *